Specials > Alles over de Xbox 360 console
Xbox 360
Auteur : Nick Naethuijs / Date : 12-06-2006 06:30
Bekijk / geef commentaar : (3)
Average members rating : 7.50
We hebben er zo lang op moeten wachten, de naam speculeerde zo lang rond dat niemand meer wist hoe hij nu ging heten, was het Xbox 2? Of misschien Xbox Fusion? Of misschien wel de Xbox Next? Nee, het werd de Xbox 360! Met zijn uitmuntende prestatie vermogen werd deze console met zo’n enorm tempo uit de schappen geplukt dat Microsoft niet genoeg exemplaren kon fabriceren om aan de eisen van de gamers te voldoen. Dit leek als een probleem voor Microsoft, maar dat was het dus niet! Als je opeens hoort dat je niet genoeg kunt fabriceren omdat iedereen zo’n ding wilt, dan moet je toch wel een gat in de lucht springen van blijheid? Nou, toen ik de console in huis haalde deed ik dat wel! (met als gevolg geen nachtrust, geen contact meer met vrienden, bankroet doordat ik teveel games heb gekocht enz…).

Op een rijtje
Al een lange tijd zijn we al super blij met ons zwarte, logge oudje de xbox. De xbox heeft al zo’n mooie tijd achter de rug met super titels zoals Halo, Halo 2 de Unreal serie, Fable, Forza Motorsport, allemaal games die stuk voor stuk toppers zijn en nooit uit onze harten zullen verdwijnen. De Playstation 2 verdween opeens totaal uit mijn hoofd en ik focuste mijzelf alleen maar op die xbox, want pff, die Playstation 2 kan toch niet aan de xbox tippen.
Ik zelf heb enorm veel plezier beleefd aan Halo, want oh mijn god, wat kon die xbox toch mooie graphics op je scherm toveren! Ik kan me nog goed herinneren dat ik zei; Papa, spelletjes zijn nu eens een keertje mooi, vind je niet? Dit zei ik letterlijk, en dat was ook precies wat andere gamers er ook van vinden. Ik was echt zo enorm blij toen dat zwarte ding in de schappen lag, ik kon niet wachten voordat ik hem in huis had. geweldig, dat is hoe je de xbox kunt beschrijven, niks minder (en misschien wel wat meer).

Dat waren goede tijden, en die tijden kunnen we nu weer herbeleven door de xbox 360! Nu al, ook al ligt hij nog geen half jaar in de schappen is dit apparaat al legendarisch. Zoiets hebben we nog nooit gezien! Dit ding kan graphics op je beeld toveren die ongeëvenaard zijn door welke console dan ook of PC.

Ook is de Live! modus nu weer eens flink onder handen genomen en een stuk verbeterd. De Downloads zijn nu sneller, gaan nu makkelijker, simpeler en noem maar op. Er zijn nu meer Downloads, betere en allerlei demo’s van verschillende xbox 360 games, en niette vergeten arcade games! Ja, arcade games van vroeger. Zoals Space Invaders, Tetris en noem maar op, en vele ook nog in een nieuw modern jasje gestoken! Heb ik jullie al lekker gemaakt? Dat dacht ik al, lees snel verder en vergeet niet te slikken.

Best ever!
Qua prestaties is de xbox 360 het beste wat ik (en andere) ooit hebben gezien. Ook al hebben vele computers van gamers een betere grafische kaart en meer geheugen dan een xbox 360, hij kan toch mooiere beelden op je scherm tevoorschijn toveren dan je ooit hebt kunnen dromen!
De eerste xbox 360 games waren al heel erg mooi, alleen nog lang niet geoptimaliseerd voor de xbox 360. Zo heb je bijvoorbeeld Perfect Dark Zero, die ziet er goed uit, alleen de xbox 360 kan veel meer dan dat. Daarnaar kregen we
Project Gotham Racing 3 voorgeschoteld, deze zag er al een stuk beter uit en liet al snel zien waar de xbox 360 toe in staat was. De omgevingen zijn hyperrealistisch en de wagens schitteren in volle glorie. Met zijn High Dynamic Range Lighting was dit een game die zich niet hoefde te schamen om gezien te worden. Deze game mag je met gemak noemen mooiste race game ooit gemaakt, maar de xbox 360 toont nog steeds niet zijn volle kracht. Je kunt zeggen dat Project Gotham Racing 3 ongeveer 62% uit de xbox 360 haalt. En na PGR3 kwam er nog een game, nu wel geen shooter of racegame, maar een hyperrealistische box game met de naam Fight Night Round 3. Dit waren graphics die nog nooit eerder waren vertoond. De gezichten, het uiterlijk, de interactie met klappen, ongewoon mooi. Het zweet, het bloed, alles is gewoonweg mega realistisch. Ook de gezichtsuitdrukkingen van de boxers waren ongekend realistisch en leverden een box ervaring op die nog geen andere game heeft kunnen evenaren. Alleen zelfs deze game is nog niet het mooiste wat we tot nu toe hebben gezien. Na deze game kwamen er nog een paar andere games met ook super goeie graphics maar de enige game die we tot nu toe Next-Gen kunnen noemen is Ghost Recon Advanced Warfighter. Deze game is gewoon gruwelijk mooi en laat heel veel kaken de grond raken als gamers deze game zien. Ik ga niet alle poespas over deze game uitleggen omdat jullie denk ik wel snappen wat ik bedoel?
En nu weer hetzelfde verhaaltje, zelfs deze game is nog niet het beste wat de xbox 360 kan laten zien. Als we willen weten dan moeten we gaan kijken nar opkomende titels zoals Gears of War en Unreal Tournament 2007, en misschien zelfs Too Human. En al deze games hebben een ding met elkaar gemeen, ze lopen allemaal op de Unreal 3.0 engine van Epic! Deze engine is volgens vele de beste ooit gecreëerd en zal zorgen voor fotorealistische beelden die onze hersenen op hol zal laten slaan, als dat niet goed klinkt dan weet ik het ook niet meer.

En dit allemaal terwijl de specificaties van de xbox 360 helemaal niet zo hoog zijn (op zijn processoren na dan).

Hieronder de specificaties van de xbox 360 simpel maar krachtig uitgelegd.
Er zit in: Een custom ATI grafische kaart van 500 Mhz die Shader Model 3.0 ondersteunt. Een harde schijf van 20 Gigabyte, systeemgeheugen van 512 Mb GDDR3 en 3 symmetrische kernen van elk 3.2 Ghz (nog nooit eerder gezien). De andere specificaties zal ik jullie maar besparen want dat is allemaal Hocus Spucus (ook voor mij).

Je ziet dus dat het een redelijk krachtig apparaatje is maar die geen overdreven specificaties heeft zoals bijvoorbeeld 2 Nvidea GeForce 7900GT in SLI erin heeft geprikt. Nee, dat zit er niet in. Was dit wel het geval, nou, had dan je portefeuille maar geplunderd!

Uiterlijk en naam?
In tegenstelling tot de xbox is de xbox 360 een erg stijlvol apparaat dat je niet hoeft te bedekken als er vrienden van je langskomen om even een potje te gamen. Nee, deze console ziet er netjes en stijlvol uit en oogt erg chic. Hij heeft een (mooie) witte kleur met hier en daar wat groen dat klasse uitstraalt. Ook de vorm van het apparaat ziet eruit of hij van en VIP is. Ook de grote aan/uit knop is mooi om te zien en knippert er flink op los wanneer je hem opstart of met meerdere personen aan het gamen bent (maximal 4 op een xbox 360). Dit is dus een heel ander ontwerp dan de logge zwarte xbox. Dit hebben ze expres gedaan omdat het ontwerp van de xbox niet echt aansloeg in Japan en China. Ze probeerden het anders en kwamen dus met dit ontwerp aan. Dit deed het wel beter in China en Japan maar nog steeds niet om bij te gaan juichen. Dus zoals jullie kunnen lezen is het design van de xbox 360 meer dan gelukt. Hij is netjes, chic, stijlvol en duur uitziend (wat hij ook wel is), wat wil je nog meer?

En wat betreft de naam van de xbox 360, dat is een heel verhaal! Zo zou de nieuwe xbox misschien xbox 2 gaan heten. Toen dachten ze opeens dat het xbox Fusion ging heten, en toen weer xbox Next! Allemaal namen die het niet hebben gehaald.
Toen kwamen ze opeens op de naam xbox 360. Ze vonden dit een gepaste naam omdat de xbox 360 een apparaat moet voorstellen dat oneindige mogelijkheden heeft (helemaal waar) en een cirkel is ook oneindig. Dit sluit dus netjes op elkaar aan, en je spreekt het vloeiend uit dus, waarom niet?

Live! En Multimedia

Een van de andere grote veranderingen die de xbox 360 met zich mee heeft gebracht is zijn vernieuwde xbox live! modus. Je kunt nu razendsnel downloaden en ook nog eens tegelijk games spelen door de pas uitgegeven update voor de xbox 360 dashboard.
Je kunt demo’s van bijna alle xbox 360 spellen downloaden, en dat allemaal gratis! Zo heb je demo’s van Lost Planet, Project Gotham Racing 3, Perfect Dark Zero, Fight Night Round 3, Ghost Recon Advanced Warfighter en noem het maar op. Ook zijn er voor bijna alle games nieuwe content te Downloaden zoals nieuwe wagens, mappen, voertuigen of misschien nieuwe wapens. Veel van deze extra’s zijn gratis, maar voor sommige moet je punten betalen. Deze punten kun je kopen in de winkel en als digitaal geld gebruiken. Ze zijn niet erg duur, maar als je alles wilt hebben wat je op xbox Live! marketplace tegenkomt plunder dan je portefeuille maar! Handig systeem, maar had liever gewild dat alles gratis was, want het xbox Live! Gold gedeelte kost ook al geld.

En nu ik het toch over Gold heb, je hebt 2 verschillende xbox Live! gedeeltes. Zo heb je de Zilveren xbox Live! lidmaatschap. Deze is gratis en je kunt hiermee wel downloaden en demo’s mee spelen, maar niet online gamen. Dus je kunt wel van xbox Live! genieten zonder ervoor te betalen. Maar wil je de echte xbox Live! ervaring dan moet je Gold hebben. Hier zit alles in wat je nodig hebt voor een bedrag van €64,- per jaar. Geen hoogbedrag, maar wel heel veel lol!

Ook heeft de xbox 360 meer in zijn mars dan online gamen. Zo is het een heus multimedia apparaat! Je kunt elke soort USB stick aan je xbox 360 koppelen en zo muziek luisteren, plaatjes bekijken van je digitale camera en je kunt zelfs je PC op het apparaat aansluiten, alleen dit is denk ik meer weggelegd voor de whizzkids onder ons die veel verstand van dit soort dingen hebben. Ook kun je gewoon DVD’s bekijken in je 360 (illegaal of niet, hij draait ze allemaal!).

Ook is het nu mogelijk om de harde schijf van 20 Gigabyte los te koppelen en aan een andere xbox 360 te hangen. Dit is handig omdat je nu bij bijvoorbeeld een vriend zo eventjes jouw game kunt opstarten zonder dat hij naar jouw toe hoeft te komen. Erg handig, maar wel gevaarlijk als je de harde schijf laat vallen, want wil je een nieuwe dan kost je dat al gauw €100,-.

De controller
De controller heeft niet al te veel veranderingen doorgebracht alleen omdat hij gewoonweg al bijna perfect was. Hij is alleen iets kleiner geworden en een aantal knopjes zijn veranderd. Het eerste wat je opvalt aan de controller is de grote ronde knop in het midden. Druk je hierop, dan komt de dashboard van de xbox 360 tevoorschijn waar je bijvoorbeeld een muziekje kan aanzetten of het spel stil kan leggen. Ook heeft de controller de zwarte en de witte knop die op de vorige controller aanwezig waren naar een andere plek gebracht. Zo zitten ze nu als twee schouderknoppen boven de trekkers. Dit is handiger, en je hoeft nu geen rare bewegingen te maken wil je een van deze knoppen indrukken. De twee joysticks zijn gewoon gebleven en de D-pad zit ook nog op dezelfde plek. De grootste verandering aan de controller is dat hij in het geheel een tikkeltje kleiner is en nu nóg fijner in de hand ligt. En als je een draadloze controller hebt en je weet niet of de batterijen bijna op zijn dan hoef je je nu geen zorgen te maken, want als de batterijen bijna op zijn dan gaat het lampje van de controller knipperen en gek doen. Dit doet ie een aantal keer om je te waarschuwen, geef je geen aandacht aan deze waarschuwing, dan kan je high score flink naar de knoppen gaan omdat de controller dan pardoes uitvalt.

Twee versies
Microsoft is weer eens slim geweest! Ze hebben niet één versie van de xbox 360 gemaakt, maar twee! Zo heb je nu het Core pakket en het volledige pakket. Het Core pakket is alleen aan te raden wanneer je niet zo veel geld hebt te besteden. In het Core pakket zit een controller met draad, alles wat je nodig hebt om je console aan te sluiten, maar geen harde schijf. Omdat er geen harde schijf bijzit kun je de games ook niet opslaan en moet je dus een memorie stick kopen of een harde schijf, maar dan ben je wel duurder uit dan als je het complete pakket koopt met xbox 360, draadloze controller, een afstandsbediening, een 20 Gigabyte harde schijf en xbox live gold voor 3 maanden. Dus het complete pakket is een veel beter koop dan het Core pakket, want daar ben je veel duurder mee uit!

Nou, ik hoop dat ik jullie trouwe lezers genoeg informatie over de xbox 360 heb gegeven. Ik heb alles behandeld, van de games tot de multimedia, alles staat erin!
Nu online : 0 Members(s), 20 gast(en) :

Stealth rapport van Game