Specials > Battlefield 2 special
BF2 special
Auteur : Nick Naethuijs / Date : 20-05-2006 20:51
Bekijk / geef commentaar : (3)
Average members rating : 5.50
Ben jij ook al helemaal verzot op deze geweldige game maar je wilt er meer vanaf komen te weten? Nou, dan ben je hier aan het juiste adres! Van cheat codes tot tips hoe je de meeste punten kunt halen, je vind het hier!
Voor vele gamers is dit hét spel dat niet te missen is in je games collectie. Van intense veldslagen tot en met intieme gameplay, het zit er in. Soldaten die om hulp schreeuwen, de commandant die zegt dat er weer artillerie klaarstaat, tanks die brullend over het slachtveld rollen en alles vernietigen wat in hun pad komt te staan, grote dik rookwolken die het slachtveld bedekken, een intensere game bestaat er gewoon niet!
En ook al is het een opvolger van een van de beste games ooit, Battlefield 1942, het is en blijft een top game die nooit uit onze harten verdwijnt en voor héél veel uur game plezier zorgt, alleen heb een beetje medelijden met je pc, want deze game ligt niet licht op de maag!

Wat is Battlefield 2 precies?

Battlefield 2 is niks anders als een intense moderne oorlog shooter die je meteen in het hart van de actie duwt. Het spel heeft weliswaar geen campaign mode, maar dat is ook helemaal niet nodig. Dit is een pure online shooter die volgens vele de beste ooit is. Alleen zit er een flinke nadeel aan deze game, ze hebben vergeten een intensive care doosje bij elk exemplaar te leveren!


Cheats

Natuurlijk valt er bij Battlefield 2 niet veel te cheaten omdat het een online shooter is. Je kunt natuurlijk wel een bestandjes manipuleren en zo meer punten krijgen in de online scoreboards, maar wat is de lol daaraan? Je houd alleen je zelf voor de gek.. en bovendien blijft je rank hetzelfde, dus iedereen ziet dat je een cheater bent. Wat wel een optie is, is om de wapens die je nog moet unlocken kunt openen met cheats. Hieronder staat hoe je dat kunt doen.

Zoek het bestand ‘’unlocks.py’’ dat te vinden zal zijn in je Battlefield 2 map
(normaal: Program Files/EA GAMES/Battlefield 2/python enz…). Open dit bestand met notepad of kladblok.

LET OP!: Voordat je het bestand unlocks.py opent, moet je een back-up maken van het bestand "unlocks.py" (Gewoon kopiëren en plakken naar ergens anders) en verander dan de naam in bijv. unlocks1.py) Mocht je dit niet doen, en het gaat mis, is het op eigen risico!

Nadat je het bestand hebt geopend zul je een hele lijst codes zien. Druk CTRL+F en zoek het woord "defaultunlocks" (zonder de quotes).

Als goed is moet hij nu de volgende regel vinden:

defaultUnlocks = [0, 0, 0, 0, 0, 0, 0]

Verander alle "0"en naar "1"en, zodat het er als volgt uitziet:

defaultUnlocks = [1, 1, 1, 1, 1, 1, 1]

Druk nu CTRL+S om het bestand op te slaan.

LET OP!: dit werkt alleen in single-player mode, het werkt wel voor multi-player, maar, EA Games zal je CD-key voor een week bannen als ze er achter komen dat je dit gebruikt in multi-player. Wees dus slim en kopieer het bestandje waar de '0'en in staan naar je map als je een multi-player spel speelt! En kopieer het bestand met de '1'en als je een single-player spel doet.

Console Commands:
Druk op "~" om de console te openen and typ de codes voor het effect dat erbij hoort. Als er staat "1" of "0" verander dit dan naar het tegenovergestelde om de code aan/uit te zetten.

Code - Effect
- aiCheats.code TheAllSeeingEyeOfTheAIProgrammer - AI Stat Toggle
- aiCheats.code BotsCanCheatToo - Bots Cheat
- renderer.drawFps 1 - Laat de huidige frames zien.
- aiCheats.code Tobias.Karlsson - Onzichtbaarheid
- aiCheats.code Thomas.Skoldenborg - Vernietig Bots
- aiCheats.code Jonathan.Gustavsson - Vernietig vijandige Bots
- aiCheats.code WalkingIsWayTooTiresome - Nieuwe Locatie
- gameLogic.togglePause - Pausseer het spel
- renderer.drawConsole 0 - Zet de in game console uit

Hints en tips

Alle tips die hier staan heb ik ook allemaal uitgeprobeerd en voor jullie op papier gezet! Van overleven tot kils maken, je vind het hier!

In leven blijven…

Tip 1.
Loop altijd lang de gebouwen af in city maps. De gebouwen geven je beschutting en je hebt een beter overzicht over het slagveld. Ben je in een map met veel natuur, loop dan door het hoge gras en langs de bergen af (als die aanwezig zijn). Bossen leveren ook goede bescherming.

Tip 2.
Schiet altijd met een kogel tegelijk (tenzij je het fijner vind om op automatische stand te schieten). Schiet nooit op volautomatische stand omdat je dan veel minder accuraat bent. Schiet met een kogel tegelijk en je zult zien dat je veel meer raakt, vooral op een langere afstand werkt dit goed. Schieten met bursts werkt ook goed.

Tip 3.
Ren nooit zomaar het slagveld in! Ga liggen en kruip rustig vooruit. De vijand zal je dan minder snel zien en jij kunt de vijand dan sneller uitschakelen. Als je ligt ben je ook nog eens meer accuraat met schieten dan als je staat en heb je een grotere kans dat jij de vijand eerder afmaakt dan hij jouw.

Tip 4.
Kijk altijd om je heen, ook als je denkt dat er geen vijanden zijn. Als je alleen maar vooruit kijkt dan zie je enige vijanden die je in de flank proberen een tocht gaatje bij te brengen niet staan. Kijk ook regelmatig achter je omdat de vijand alles doet om jouw te vermoorden. Ook als je denkt dat er geen vijanden in de buurt zijn moet je toch rond blijven kijken. Er kunnen sluipschutters in de buurt zitten die je met 2 schoten kunnen doden.

Tip 5.
Probeer nooit voertuigen in je eentje te vernietigen tenzij je geen andere keus hebt! Voertuigen zullen je altijd te baas blijven tenzij je de chauffeur dood kunt schieten (wat alleen het geval is bij open terrein wagens). Zorg altijd dat je iemand in de buurt hebt waar de tank zijn aandacht op vestigt zodat jij een C4 bom op de tank kan plaatsen om hem vervolgens op te blazen (je moet wel antitank of Elite zijn wil je genoeg vuurkracht hebben om een tank of pantser wagen te kunnen vernietigen).


Tip 6.
Probeer altijd bij je team te blijven! Samen ben je sterk zoals ze allemaal zeggen en dat is ook in BF2 het geval. Zorg ervoor dat je team een goede opstelling heeft en zo de kans verminderd dat ze een voor een worden afgeslacht. En ben je niet zo goed in BF2, loop dan gewoon achteraan en schiet op de restjes.


Tip 7.
Wil je ergens naartoe gebruik dan een voertuig! Een voertuig voorziet je van bescherming en soms ook nog eens flinke vuurkracht. De meeste voertuigen zijn snel, sterk en krachtig. Dus ga niet lopen tenzij je dat ook echt wilt. Een voertuig is vele malen veiliger.

Tip 8.
Kies de uitrusting dat bij jouw past! Hou je ervan om vijanden van een flinke afstand een toch gaatje bij te brengen kies dan niet de antitank kit, maar een sluipschutters kit of andere uitrusting dat een geweer met een vizier bevat. Meestal kun je met een normaal vizier tot 2x inzoomen. Maar hou je ervan om mensen van dichtbij te bestoken neem dan geen sluipschutters kit, de rest hoef ik niet uit te leggen want dat snap je denk ik zelf wel.


Kills maken, een vak apart…


Tip 1.
Wees de vijand altijd een stapje voor! Als hij jouw gezien heeft ga dan niet de andere kant oprennen want hij zal je volgen! Sla een weg in die hij niet zal verwachten en probeer hem aan de zijkant of nog beter van de achterkant aan te vallen. Zo heb je meteen een kill en leg je zelf niet het loodje.

Tip 2.
Schiet pas als de vijand moet herladen! Want dan kan hij niet op jouw schieten en zal hij in paniek weg vluchten en dan is hij een mooi doelwit voor jouw!

Tip 3.
als je niet goed bent in helikopter vliegen, laat dan iemand anders vliegen die het wel kan! Jij gaat dan mooi in de gunners positie zitten en maakt zo lekker veel kills. Let op! In de Black Hawk helikopter zijn meerdere gunner plaatsen beschikbaar, switch af en toe om de beste plek te krijgen.

Tip 4.
Als je in een grote natuurmap aan het spelen bent (Bijvoorbeeld Songhua Stalemate) kom je niet altijd om de tien seconden een vijand tegen omdat de map daarvoor gewoon te groot is. Zorg dan dat je een sluipschutters kit hebt waardoor je vijanden op een grote afstand kunt afknallen.

Tip 5.
Bij Strike at Karkand vinden de grootste veldslagen altijd op het begin plaats. Zorg ervoor dat je uit deze veldslag ziet te komen en ga ergens op een gebouw liggen (degene aan de rechterkant naast de rivier) met een sluipschutters geweer om zo de spawnende vijanden een tochtgaatje bij te brengen. Kijk wel uit, want de vijand heeft je snel door!

Tip 6.
Als je ergens in een steegje gaat liggen met een sluipschutters kit, leg dan een claymore bom achter je neer aan het begin van het steegje om zo vijanden die je vanachter proberen te vermoorden op te blazen. Zo hou je jezelf veilig en heb je meteen een kill te pakken.

Tip 7.
Als er vele vijanden voor je staan zorg er dan voor dat je achter ze kunt komen. Meestal verwachten ze dit niet en kun je zo makkelijk een paar kills pakken.

Dit waren een paar tips om je Battlefield kunsten een beetje op te schroeven. Natuurlijk kan ik zo wel uren doorgaan met tips geven, maar wie heeft daar nu zin in om dat allemaal te gaan lezen? Nou, ik niet, dus daarom ook alleen deze basis tips.


Bugz!

Natuurlijk is Battlefield 2 niet dé perfecte game. In alle games zitten wel een aantal foutjes of bugs. Dit wil niet zeggen dat deze allemaal slecht of hinderlijk zijn of afbraak doen aan de gameplay. Nee, integendeel, sommige bugs zorgen ervoor dat je zelfs minder snel dood gaat of meer kills kunt maken. Hieronder kun je zien welke dat zijn en hoe je er gebruik van kunt maken.

De C4 Bug

Ten eerste heb je de C4 bug. De meeste van jullie kennen deze vast wel maar voor degene onder ons die de bug niet kennen hier even een beschrijven van wat je ervan kunt verwachten.

De C4 bug is een handig trucje om ergens heel hoog te komen waar je ter voet of voertuig niet kunt komen. Als je in een server zit en Friendly Fire is uit, dan kun je op een C4 gaan staan en die dan laten ontploffen zodat je de lucht invliegt en zo op bijna elk denkbare plek kunt komen maar als Friendly Fire aan staat, dan moet je dit niet proberen omdat je dan jezelf opblaast!. Één C4 is niet genoeg wil je erg hoog komen, meestal moet je er ongeveer 3 per keer gebruiken. Maar onthoud wel je parachute te openen als je weer gaat landen want anders val je te pletter. Nu denk je natuurlijk, als ik nu ergens heel hoog ben gekomen, en ik wil nog hoger komen, hoe doe ik dat dan als ik geen C4 meer heb? Nou, ten eerste kun je proberen de Commander te worden. want deze kan om de zoveel minuten een ‘’supplie’’ drop laten overvliegen die je leven en je ammunitie weer bijvult zodat je ook weer je C4 kunt gebruiken. Kun je nu géén Commander worden, dan kun je een Squad vormen en de Commander om voorraden vragen. maar als Elite (Special Ops) heb je natuurlijk niet echt een krachtig vizier op je geweer zitten waar je van zo hoog accuraat mee kunt schieten. nu heb je de optie om iemand anders mee naar boven te nemen, een sluipschutter bijvoorbeeld (sniper). Deze laat je dan gewoon op je C4 staan en laten ontploffen die handel zodat hij ook omhoog kan. Eenmaal boven kunnen jullie natuurlijk wisselen van kit door elkaar te vermoorden (natuurlijk krijg je dan min maar dat werk je zo weer weg met die plek die je dan hebt) en kun je de kit van je team maat pakken. Leg het ze wel vene uit hoe het werkt want soms vergeten ze nog wel eens hun parachute open te maken en vallen ze te pletter en wordt jij gestraft voor een team moord.

De wall bug

Dit is een van de meest voorkomende bugs in spellen. Vele spellen hebben hier last van, het is bijna onmogelijk om deze bug uit een spel te halen, hardnekkig als hij is, gaat hij maar niet weg! Weet je al waar ik het over heb? Ik denk het wel, wapens die door muren heen steken, benen die door de wielen van een Hummer steken, tanks die met de loop door een huis heen staan. Dit is een van de meest irritante bugs die er bestaan, maar hij kan je af en toe ook heel goed helpen!

Hier een voorbeeldje.
Je staat met pijn en moeite 2e in een potje Battlefield 2 in Strike at Karkand. Je hebt nog maar een aantal minuten over want het potje is bijna afgelopen maar je wilt en je zult eerste worden en die felbegeerde gouden plak halen! Je kiest dus even een Sniper kit en je rent zo snel mogelijk naar de actie toe, in dit geval de brug.
Je gaat liggen en zoekt een onwetende vijand uit die jij even een tochtgaatje gaat bijbrengen. Je ziet een vuile MOC een beetje om zich heen schieten met een antitank wapen. Je kijkt door je vizier heen en neemt hem onder schot. Nee, denk je opeens, ik lig hier niet veilig. Je staat dus snel op en rent naar het dichtstbijzijnde muurtje om je achter te verschuilen tegen vijanden die je van achter willen bestoken. Je neemt je tegenstander nu weer onderschot. Je mikt op zijn hoofd, je tegenstander weet van niks. Maar net op het moment dat jij wilt gaan schieten wordt je opeens overhoop geknald door iemand van achteren. Hu? Denk je verbaast, hoe kan dat nou? En opeens klinkt het geluid van een nederlaag door je kamer te galmen. Ik snap er niks van denk jij nu. Een gouden medaille zo even door je neus heen geboord. En dat alleen maar omdat je benen door de muur heen staken!!!

Je ziet dus, deze bug kan erg vervelend zijn, maar kan ook in je voordeel werken. Dus kijk goed uit naar uitstekende ledematen, vooral bij lage muurtjes! Dit kan als je het goed doet lekker veel punten opleveren!

Maar ga nu niet je tactiek helemaal afstemmen op deze bug want dan wordt het niks.

Ik hoop dat je hebt genoten over deze special!
Nu online : 0 Members(s), 20 gast(en) :

Stealth rapport van Game