Reviews > Ghost Recon 3 Advanced Warfighter (xbox 360)
GRAW voor xbox 360
Auteur : Nick Naethuijs / Date : 20-05-2006 17:36
Bekijk / geef commentaar : (3)
Average members rating : 9.50
Ghost Recon is de bekroonde shooter serie van de stink rijke Tom Clancy. Bijna al zijn games waren hits op verschillende consoles. Vooral Ghost Recon 2 is een erg populaire game op de xbox en Playstation 2. vooral de online modi waren erg populair. Ook de singleplayer modi was heel erg goed en staat gegarandeerd voor intense actie. Nu zijn we alweer klaar voor de 3e telg in de keers, Ghost Recon 3 Advanced Warfighter voor de xbox 360 (ook voor de pc, xbox en playstation 2). volgens vele is dit de eerste échte next gen game, en waarschijnlijk hebben ze gelijk ook! Want oh, wat een mooie game is dit!

Effe voorstellen
De Ghost Recon serie draait helemaal om teamwork en je missies zonder al te veel bombarie en zo stilletjes mogelijk te volbrengen. Het is een must dat je niet zoals in de Rambo films het veld in duikt en alles neer maait wat los en vast zit, want de enige die dan wordt neer gemaaid ben jij! Je moet een strategie hebben wil je door de Ghost Recon games heenkomen. Je moet met je teammaten samenwerken om vervolgens je opdracht te volbrengen. Ook is het van uiterst belang dat je zorgvuldig je wapens en uitrusting uitkiest voordat je het gevecht aangaat. Kies je de verkeerd granaten of het verkeerde geweer dan kan dat erg slecht uitkomen. Want een goed gemikt granaatje kan zo een aantal vijanden uit de weg ruimen die je pad blokkeren. Het kan ook voorkomen dat er vijanden zitten die je niet kunt raken omdat ze achter beschutting zitten, en dan ben je toch eventjes blij dat je wat granaatjes bij je hebt. Ook zijn rookgranaten van levensbelang! Zit je bijvoorbeeld vast door een aantal vijandelijk soldaten die je onder vuur houden gooi dan een rook granaat en je kunt zo vrolijk verder lopen zonder dat je wordt opgemerkt. Maar pas op! Het rookgordijn is best snel uitgewerkt dus snel handelen is echt nodig!

Je hoort het dus, de Ghost Recon serie draait helemaal om tactiek en teamwork.
Een aantal Ghost Recon games waren een FPS (First Person Shooter), maar vanaf Ghost Recon 2 en verder zijn het Third Person shooters geworden. Dit was een goed zet want nu kun je Bijvoorbeeld achter obstakels schuilen, vuren terwijl je achter een muurtje ligt, om de hoek schieten en noem het maar op. Ook is het nu makkelijker om de vijand te spotten. Sommige gamers hebben gewoon een hekel aan Third Person Shooters omdat ze het niet realistisch vinden. Dit is jammer, want ik vind zelf dat de Third Person Games meer potentieel hebben dan FPS omdat wie die onderhand allemaal wel kennen, mee eens?

Mooi is niet het goede woord
De aller eerste Ghost Recon games hadden voor hun tijd lang niet slechte graphics. In vele magazines en websites kregen de graphics een gemiddelde van 8, niet slecht dus. Ghost Recon 2 en Ghost Recon 2: Summit strike waren al helemaal pareltjes en kregen een gemiddelde van 8.3. de licht effecten zagen er erg goed uit en de personages en de mappen waarin je speelde waren erg gedetailleerd. Deze games kwamen echter alleen uit op de xbox en Playstation 2. Ghost Recon 2 was eigenlijk ook gepland voor de PC maar dat ging niet door omdat ze de hoge verwachtingen van de gamers niet konden waarmaken en ze verder wouden gaan met
Ghost Recon 3.

In Ghost Recon 3 Advanced Warfighter nemen ze de graphics tot een hele andere hoogte. Dit is de aller eerste game die echt gebruik maakt van de interne kracht van de xbox 360. alle mogelijke grafische snufjes zijn toegepast in deze game waaronder HDR (high Dynamic Range lighting). Dit houd in dat als je uit een donkere omgeving naar een lichtere omgeving gaat dat het licht zich realistisch aanpast. Zoals bij ons als we in het donker zitten en de lamp word aangedaan, dat effect. Ook zijn de textures heel erg scherp en gedetailleerd.

En deze game is niet erg klein zoals bijvoorbeeld F.E.A.R dat zich alleen maar in benauwde ruimtes afspeelt en zo telkens maar een klein deel van het spel laat zien. In Ghost Recon 3 Advanced Warfighter is dit wel wat anders omdat deze game zich in de stad Mexico afspeelt die helemaal is nagemaakt! Als dit je niet warm draait…
Alle gebouwen tot en met de terrasjes aan toe, is in de kleinste detail nagemaakt. Zelfs de graveerde tekens in de stenen zijn tot in het kleinste detail nagemaakt.
Ook de animaties van je soldaten zien er adembenemend uit. Is er vlak voor hun neus een grote ontploffing dan zie je ze snel achteruit deinzen. Wordt er op hun geschoten dan duiken ze naar beschutting toe. Ook de voertuigen (die je weliswaar niet kunt besturen) zien er zwaar en lomp uit.

De gameplay
De gameplay in Ghost Recon Advanced Warfighter heeft niet al te veel veranderingen doorgemaakt hoewel dat wel jammer is omdat we wel eens een keertje iets nieuws willen. Maar ook al heeft Ghost Recon 3 niet al te veel nieuws te bieden het maakt eigenlijk ook niet echt uit want deze game is gewoonweg steen goed!
Ghost Recon 3 is eigenlijk een typische Third Person shooter die zich afspeelt in een enorme stad. Het is de bedoeling dat je de missies zo goed en snel mogelijk volbrengt om de schade in de hand te houden. Je wordt niet gestraft of iets dergelijks als er iets fout gaat of kapot gaat, maar het is gewoon meer bevredigend als een missie zonder klappen of stoten verloopt en je geen teammaten verliest. Je krijgt soms ook een Apache, Bradley of Abrams (Amerikaanse tanks) tot je beschikking en nog wat ander gevaarlijk wapentuig. Deze kun je orders geven doormiddels ze te selecteren en met een druk op de knop ze naar een bepaalde plaats sturen of de opdracht geven een vijandelijk tank te vernietigen.

Wat ze ook heel goed hebben gedaan is niet gewoon een missie in het niets laten beginnen. Nee, elke keer als je een missie hebt uitgespeeld wordt je opgepikt door een helikopter of bradley die je dan bij je volgende locatie afzet. En terwijl je in de helikopter zit wordt het level geladen terwijl jij van het schitterende uitzicht kunt genieten, en geloof me, het is echt ongelooflijk mooi om Mexico zo vanuit de lucht te zien! Ook je teammaten en uitrusting kiezen gebeurt op bijna dezelfde manier. Er staat een grote vrachtwagen met je maten erin die je dan zelf mag uitkiezen.

Deze game speelt zich af in 2013 en je hebt de meest geavanceerde technologieën tot je beschikking om de missie goed te laten verlopen. Je hebt drones die je op pad kunt sturen en zo vijandigheden te ontdekken. Ook heb je Hightech wapens tot je beschikking zoals een prototype en geweren met vizieren, granaatwerpers en snipers die door stenen muren heen kunnen schieten.
Maar het echte klapstuk is nog wel de revolutionaire crosscom! Doormiddels van deze crosscom kun je links of rechts boven in je beeldscherm live zien wat je teammaten en ondersteuning aan het doen zijn. Hangen ze bijvoorbeeld boven een vijandelijke tank dan zie jij dat ook. Lopen je teammaten in een nest van vijanden dan zie jij dat ook. Ook de beelden van de drone zijn op deze kleine schermpjes te zien. Erg handig, en ook erg mooi om te zien.

Het spel is op zich niet al te lang maar dat is ook niet echt nodig omdat de gaem een goed replay waarde heeft waardoor je de game 2 of 3 keer kunt uitspelen zonder dat het saai word.

Live
Vooral live wordt Ghost Recon 3 erg interessant. Met erg veel game modi zoals team elimination, elimination, co-op play en nog veel meer. Ook kun je elke game naar je eigen smaak instellen. De actie in deze game is op live erg intens en verslavend. Je kunt met je vrienden praten onder het gamen en hun profielen bekijken. Wel een minpuntje is dat het spel er grafisch op live een flink stuk op achteruit gaat. Je kunt maar met 16 spelers online en de mooiste licht en reflectie effecten zijn weggelaten. Dit vind ik jammer, omdat de singleplayer campagne erg mooi is. Maar dit neemt niet weg dat live niet leuk is!

Conclusie
Als er een game is die tot nu toe een score moet hebben die met kop en schouders boven elke andere xbox 360 game uitsteekt dan is het wel Ghost Recon Advanced Warfighter. Met zijn geweldige gameplay, intense actie en oh zo mooi graphics is dit echt een game die gezien mag worden! Laten ze maar snel een vervolg maken!

Graphics: 100%
Gameplay: 82%
Geluid: 80%
Replay: 91%
Multiplayer: 86%
Nu online : 0 Members(s), 32 gast(en) :

Stealth rapport van Game