Reviews > Half Life 2 Review
Half Life 2 review (PC)
Auteur : Nick Naethuijs / Date : 19-05-2006 17:13
Bekijk / geef commentaar : (0)
Average members rating : 8.50
De eerste titel was Game of the year, met voor die tijd hélé mooie graphics, enorm goede gameplay en lekkere besturing. Ja, maar natuurlijk, we hebben het over Half Life! Een van de beste FPS ooit gemaakt! Nu komen ze een tweede deel in de serie, een sequel (zal dat wel goed gaan?), Half Life 2! Deze game is echt te ongelooflijk mooi dat ik bij het zien van deze game pardoes omviel (waarna m’n pa me weer oplapte door een kopie van Battlefield 2 voor me neus te houden). Een sequel, maar oh boy, wat een goede!

Mooi, mooier, mooist!
Het eerste wat me opviel (en menig ander) zijn de graphics van deze game. Alles glinstert, schijnt, glimt en ziet er verschrikkelijk realistisch uit. Van de Citadel tot de geruïneerde huizen, alles ziet er levensecht uit. De levels zijn groot en mooi weergeven, en de lichteffecten zijn van de hoogste kwaliteit. Vogels die vluchten voor aan stromende vijanden, blikjes en afval die door de wind worden mee genomen, het is gewoon te mooi voor woorden. En de textures… laat ik er maar niets meer over zeggen dan gewoonweg geweldig! En de gezichten van de karakters is echt ongelooflijk. Ze kunnen lachen, boos kijken, met hun wenkbrauwen fronsen, onverschillig doen en noem het maar op. Dit hebben ze gemaakt doormiddel van MotionCapture. Hoe dit in zijn werk gaat weet ik ook niet precies, maar het is echt een kanp staaltje werk kan ik je verklappen!

En wat nog beter dan de graphics is, zijn het wel physics. Die zijn zo uiterst realistisch door de geavanceerde Havok engine, dat alles zich aan de wetten van de natuur houd. Het drijfvermogen, de zwaartekracht, trekkracht, duwkracht opwaartse kracht, alles wordt automatisch berekend. Gooi je een blikje in het water dompelt het even onder en komt meteen weer naar boven. Gooi je een auto in het water dan zinkt ie als een baksteen. Gooi je een steentje de lucht in dan komt hij met een rotvaart weer naar beneden. Echt, ik heb nog nooit een spel gezien die zó mooi is als Half Life 2!

De gameplay
Ook dit is van top kwaliteit! Het spel speelt verschrikkelijk soepel en heeft veel diversiteit. De besturing is erg lekker en je wordt meteen in het spel meegezogen. Het verhaal is al helemaal goed. Je begint in een trein die naar city 17 leid. Een groot scherm met een man erop vertelt wat over de stad en mensen met koffertjes lopen een beetje rond. Een bewaker duwt een passagier tegen zijn koffers die dan realistisch op de grond vallen. Alles in het spel sleept je gewoon mee.

Jij bent Gordon Freeman, een bekend persoon die ook de hoofdpersoon was in Half Life 1. Nu ligt de taak bij jouw om de buitenaardse Combine te vernietigen en zo de mensen weer hoop geeft op een mooi, en leuk leven.
Je krijgt een groot arsenaal aan wapens en gadgets. Van machinegeweren tot en met kruisbogen en revolvers, ze kunnen het niet gek genoeg maken. Ook de diversiteit aan vijanden is erg verassend. Van vijanden in zwarte jassen tot en met reusachtige insecten (?) die je aan zien voor een lopend buffet.
Ook de vele stukjes waar de mensen tegen je praten en zo telkens weer een stukje van de sluier oplichten.
Van de mooie en hulpzame Alex tot en met de gemene dokter green die de baas is over de combines. Bij de tijd dat een van jullie dit leest is er al een nieuw deel van Half Life 2 uit (een soort Add on) genaamd Half Life 2: Episode 1. Deze gaat verder waar Half Life 2 eindigde. En ook bij dit deel staat spectaculaire actie gegarandeerd met zelfs nog beter graphics!
Er zijn ook downlaods (mods) voor je game om het spel grafisch nog beter te maken genaamd H8HDR Mod. Deze zorgt ervoor dat je High Dynamic Range lighting in je game kunt toevoegen, en geloof me, spectaculair dat het is!

Conclusie
Half Life 2 is misschien een van de beste FPS ooit gemaakt. De graphics, gameplay, geluid, en karakters, alles is gewoon weg super goed! En nog een extraatje is dat je er ook nog een andere game bij krijgt! Counterstrike Source, de remake van een van de beste online multyplayer shooters ooit gemaakt. Alles bij elkaar opgeteld vind ik dat dit een titel is die meedingt voor GotY (game of the year):D

Graphics: 9.6
Gameplay: 9.0
Geluid: 8.6
Multyplayer: 7.6
Replay: 8.1
Nu online : 0 Members(s), 28 gast(en) :

Stealth rapport van Game