Previews > Hitman Blood Money [PC, xbox 360]
Hitman Blood Money
Auteur : Nick Naethuijs / Date : 25-05-2006 18:06
Bekijk / geef commentaar : (1)
Average members rating : 8.00
De koelbloedige killer met de barcode in zijn nek is terug, en hoe!
Al een flinke tijd is het bekend dat er een nieuwe Hitman game uitkomt met de naam Hitman Blood Money. De Hitman games zijn altijd al een feest voor het oog geweest en dat is met deze ook precies hetzelfde geval. Ook de gameplay is flink verbeterd ten opzichte van de andere Hitman games. Omdat de vorige Hitman Contracts volgens vele een van de slechtste Hitman games is, belooft IQ Interactive ons een spectaculaire Hitman game met erg veel diepgang en goede gameplay waar je versteld van staat. Klinkt goed, en daarom heb ik de demo nu in handen gekregen en ben ik eens grondig gaan testen…


Dikke pc
De demo die ik heb getest van Hitman Blood Money was weliswaar meer dan
780 MB (!) maar had maar een level die je kon spelen, en dit was jammer genoeg het allereerste level in de game. De demo begint weliswaar met een schitterend voor filmpje van een reuzenrad dat wordt opgeblazen.
Nadat het filmpje is afgelopen vertelden zei mij (de game dus) stap voor stap wat ik moest doen en waar alles voor diende. Bijvoorbeeld rechts boven in het scherm staan de toetsen die je moet gebruiken om iets op te pakken, laten vallen, meeslepen, weggooien enzovoorts. Toen de game klaar was met mij alle controls uit te leggen en waar alles voor diende kon het spel beginnen.

Grafisch is deze game echt top en kan zo meedingen voor titels zoals Half Life 2. Een aantal minpuntjes dat ik heb gezien is dat de monden niet mooi worden gesynchroniseerd. De stemmen komen niet overeen met de mondbewegingen resulterende in rare gezichtsuitdrukkingen bij bepaalde teksten. Ook kun je bijvoorbeeld door kastdeuren heenlopen en door lijken. Ook als je een lijk wilt meeslepen loop je vaak met je voeten door het slachtoffers lijk heen. Dit probleem is er ook als je bijvoorbeeld door een raam heen wilt klimmen dan steekt het wapen dat je bij je hebt door de muur of door je eigen lichaam heen. Ook vind ik de gezichten van iets mindere kwaliteit door de wat mindere details die ze in de gezichten hebben gestopt. Zo heeft je personage waarmee je speelt geen neusgaten en laat ook geen emoties zien als je aan het schieten of aan het praten bent. Ook hebben de personages ook helemaal geen schaduwen! Iets wat de game een stuk mooier kan maken, maar dat hebben ze er jammer genoeg uitgelaten... En dan nog mijn allerlaatste minpuntje wat ik heb gezien is dat de bewegingen van de vijanden en je personage niet altijd erg realistisch zijn. Ze lopen een beetje stijfjes en af en toe iets te snel. Voor de rest is het beeld uiterst scherp en zijn de details erg hoog. Zo zie je mooie gouden standbeelden van paarden die erg realistisch ogen en gedetailleerde omgevingen die echt lijken te leven door het geluid en de vogels die er rond vliegen. Wel heb je er een dikke pc voor nodig om deze game vloeiend te laten lopen…

De physics zijn niet slecht maar zijn ook niet ven ultra kwaliteit. Je kunt wel flesjes ramen en andere kleine dingen kapot schieten maar wil je met een honkbal knuppel alles kopot meppen dan blijft alles netjes heel. Ook kun je niks omver lopen of verschuiven dingen als je ertegen aan slaat/loopt/schiet/valt enzovoorts.

Deze demo is ook te downloaden op xbox live marketplace en is 783 MB groot. Een flinke demo dus voor een klein level.

Gameplay
De demo geeft je een goed voorbeeld van wat het uiteindelijke spel eruit zal komen te zien maar heeft wel een aantal beperkingen. Omdat dit een demo én een trainings level is, is het level erg lineair en heb je nog niet veel opties. Ook heb je de demo in 20 minuutjes uit gespeeld dus de pret is al snel over.

Je begint bij een verlaten pretpark waar je een vent moet ombrengen genaamd de ‘’swingman’’. Om bij deze vent in de buurt te komen moet je eerst door een flink aantal bewakers heen komen eer je bij je doelwit bent. Dit moet je zo stilletjes en goed mogelijk doen. Maak je veel brokken dan wordt je eerder herkend en krijg je minder geld voor je opdracht. Om deze vijanden te vermoorden heb je een flink arsenaal aan wapens tot je beschikking. Zo zijn er in de demo pistolen, machinegeweren, snipers, honkbal knuppels, spuiten met een soort dodelijke mengseltje erin, een soort touw waarmee je de vijanden kunt laten stikken en messen. De meeste wapens zijn ervoor om je vijanden zo stilletjes mogelijk om het leven te brengen en niet zomaar even kapot knallen omdat je dan meteen de hele buurt (in dit geval pretpark) wakker schud. En onthoud, des te beter en sneller je je missie voltooid des te groter de beloning is die je ervoor krijgt! Dit spoort ook aan om het allemaal rustig te doen en zo proberen het spel te spelen zoals het hoort.
Het spel zelf is eigenlijk vrij rustig en de actie is niet super intens zoals in bijvoorbeeld Battlefield.

De besturing zit goed in elkaar en is niet irritant. De camera werkt goed mee en zal bijna nooit in een rare positie komen te staan waardoor je je vijanden of omgeving niet goed in de gaten kunt houden.

Voorgekauwd
Wel een minpuntje is dat alles wordt voorgekauwd. Bij alles zegt de game wat je moet doen. De game zegt bijvoorbeeld: leg de wapens in de kist met bak soda. Laat de bewaker in de lift stikken met het touw. Sluip door de fabriek, maak de stroomkast kapot en ga zo maar door. Ik had persoonlijk liever gewild dat je zelf een beetje kon uit vogelen wat de beste optie is in plaats van het allemaal maar voorgekauwd te krijgen. Ook is alles gescript. Dood je bijvoorbeeld twee bewakers dan moet je ze in een aantal kisten gooien zodat ze niet worden ontdekt. Dan zegt de game opeens verstop je in de kast. Als je dit na een uur nog niet hebt gedaan dan gebeurt er gewoon niks. Ga ja na dat ene uur wel in de kast staan dan komt er opeens een wetenschapper binnen die zich afvraagt wat er is gebeurt.

Eerste indruk
Mijn eerste indruk van Hitman Blood Money is positief maar met een aantal minpuntjes die misschien nog worden veranderd. Vele dingen hebben ze goed in elkaar gezet en het is leuk om te doen. Blijf deze game dus in de gaten houden en check een keer de review als deze er is!

        
Nu online : 0 Members(s), 12 gast(en) :

Stealth rapport van Game