Previews > Lost Planet preview [xbox 360]
Lost Planet preview
Auteur : Nick Naethuijs / Date : 21-05-2006 10:58
Bekijk / geef commentaar : (0)
Average members rating : 0
Tijdens de release van de xbox 360 was Capcom verrassend stil en had geen xbox 360 launch titels, en zelfs niet in de tweede ronde van launch titels. Maar in de komende maanden komt daar veel verandering in. Al spoedig komt de release van de Zomb geïnfecteerde game Dead Rising eraan, maar ook de schitterende game Lost Planet van de bedenkers van Onimusha en Devil May Cry game series. Lost Planet stond gepland voor 2007, maar het lijkt erop dat deze game veel eerder zijn debuut gaat maken op de xbox 360. Hierover mijn bevindingen van de demo.

Verhaal
Lost Planet speelt zich af op een planeet bedekt met een dik pak ijs. De mensheid vecht tegen de inheemse soort Akrid’s (en sneeuw piraten) in een poging om zoveel mogelijk thermische warmtebronnen te krijgen die de wezens achterlaten wanneer ze sterven.

Jij speelt als een piloot genaamd Wayne, een man met een warrig verleden die hij zich niet meer kan herinneren. Wat doet hij eigenlijk op deze planeet? Wie probeert al het leven op de bevoren planeet uit te roeien? Ik ben ervan overtuigd dat al deze vragen wel zullen worden beantwoord nadat je verder vordert in de game, maar de ontwikkelaar laat niet erg veel los over het verhaal en vertikt iets meer te vertellen. Wat ik wel heb gezien is dat deze game boordevol intense actie zit, schitterende omgevingen en verschrikkelijke vijanden die je als lunch zien.

Lost Planet is een erg snelle Third Person shooter game waarin je jezelf vaak vind met het vechten van enorme insectachtige vijanden met een flink arsenaal aan verschillende wapens. Dit is geen rustige, meer afwachtende Third Person Shooter zoals in Ghost Recon 3 Advanced warfighter, in deze game is het juist aanbevolen om zo snel mogelijk door de vijanden heen te waden wil je in leven blijven. Want als je geen vijanden dood, krijg je ook geen thermische warmte bronnen en heb je een goede kans dat je doodvriest. Een metertje in het beeldscherm waarin je thermische warmte staat aangegeven loopt langzaam leeg als je geen beschutting kunt vinden tegen de ijzige winden. En als er dan toch geen beschutting is dan is zit er nog maar een optie op, in een Vital Suit gaan zitten.

Oeh, Mech!
Een Vital Suit lijkt eigenlijk op een Mech als je niet precies weet wat het is. Het is een soort robat op twee enorme poten met een aantal flinke kanonnen erop. Het zijn erg wendbare voertuigen die je beschermen tegen de ijskoude winden en de monsterlijke monsters waar je tegen moet vechten. de kannonen die erop zitten zijn zo gemaakt dat als je bijvoorbeeld op een Aliens poot schiet hij niet goed meer kan lopen, maar als je op zijn kop schiet dat hij meteen dood neervalt. Wat nog cooler is is dat je zomaar even uit het voertuig kan stappen en een van de enorme wapens kunt oppakken! Denk maar dat je dan een mini gun in je handen houd van wal anderhalve meter! Als dat niet stoer is…

Overige
Alhoewel de game zich afspeelt op een enorme galactische sneeuwbal, krijg je wel de kans om meerder omgevingen te ontdekken dan alleen maar sneeuw. Wat ik heb gezien in de demo is dat je ook in enorme met vijanden geïnfecteerde ondergrondse grotten kunt rondwandelen (zelf met je Vital Suit). Ook kun je rondwandelen in de besneeuwde ruines van steden en militaire complexen. De vijanden die je tegenkomt zijn ook telkens verschillend. Soms moet je vechten tegen huizenhoge monsters, en soms tegen een enorme zwerm van, hoe zal ik ze noemen, Razorfish (?) die allemaal een hapje mee willen eten. Ook moet je af en toe vechten tegen enorme rollende beesten die eruit zien als levende beelden. Ook heb je de ouderwetse bazen waar je tegen moet vechten als bijvoorbeeld een enorme rollende gordeldierachtig monster. Ook moet je vaak vechten tegen sneeuwpiraten die vaak uitgerust zijn met Vital Suits en flink krachtige wapens.

De grafische aspecten van de game zijn ook niet mis. De mooie lichteffecten geven een realistisch beeld van de zon die op de sneeuw reflecteert. Ook de explosies zien er schitterend uit en voelen ook echt krachtig aan. De dikke zwarte rook en puin dat er vanaf komt oogt uiterst realistisch. Ook de blur effecten zijn erg mooi. De sneeuwstromen waarin je vaak rondwandelt zijn erg dik en zien er mooi uit resulterende in dat je je vijanden vaak ziet als je erg dichtbij bent.

En omdat de game nog niet af is zal de game qua gameplay en vooral grafisch nog veel beter en mooier worden.

Compact
Capcom beloofd ons dat er een uitgebreide multiplayer modi inzit die co-op en tegen elkaar vechten ondersteund en ‘’downloadable content’’. Al met al wordt dus ook deze game weer een titel om naar uit te kijken! En vergeet niet even de screens te checken en de demo van marketplace te downloaden!

       
Nu online : 0 Members(s), 15 gast(en) :

Stealth rapport van Game