Reviews > Halo 2 [XBX]
Halo 2 review
Auteur : Rusko Sabanagic / Date : 06-05-2005 12:36
Bekijk / geef commentaar : (2)
Average members rating : 0

Elke console heeft zo zijn topspellen, die er met kop en schouders bovenuit steken. Dit is niet helemaal het geval bij de Xbox. De Xbox kende namelijk slechts één game die werkelijk de Xbox beter liet verkopen: Halo.

Halo was in eerste instantie een exclusieve lanceertitel voor de Xbox, maar later verscheen het ook op de PC.
De trotse Xbox bezitters op dat moment hadden misschien wel de beste console first person shooter ooit in handen gekregen…

Kern
Alles wat het eerste Halo zo leuk maakte om te spelen, is wederom in dit tweede deel aanwezig. Het valt je gelijk op vanaf het begin: debeeldkwaliteit. Ongelooflijk wat een console kan presteren! Het zijn tevens wel de FMV’s die alles uit de Xbox halen, in-game is het wel allemaal wat minder mooi, maar dat spreekt voor zich.
Je speelt net als in deel 1 met Master Chief, die ook ditmaal bijzonder cool oogt. Je begint in een mini inleiding waarin je het een en ander wordt uitgelegd. Wat ook weer opviel is hoe ongelooflijk makkelijk Halo 2 zich laat spelen. Of het ligt aan het spel óf aan de Xbox controller; Halo 2 is perfect speelbaar na pak weg een paar minuten spelen. Dat draagt toch zeker wel een steentje bij op het succes van een spel.

Verhaal
Halo 2 kent een zéér uitgebreid verhaal die ervoor moet zorgen dat de verveling niet toeslaat. Er kan wel gezegd worden dat je voor een paar verassingen komt te staan én je ditmaal ook met een tweede speelbaar personage gaat spelen. Dat bracht bij mij zeker wel een beetje afwisseling in de speelbaarheid. Je merkt vanzelf
wel waarom want het zou zonde zijn als ik hier zou verklappen wie dat is. De wapens zijn weer stijlvol ontworpen en erg gevarieerd. Zo zal je vast wel het hele spel hebben doorlopen zonder alle wapens gezien te hebben.

Je wordt gelukkig vaak geassisteerd door NPC’s. De AI is niet dom, hoewel ze soms erg rare dingen doen.
Ook heb je wederom de beschikking over een massa aan voertuigen, variërend van een jeep tot een toekomstige supertank. Je kunt zelf de plaats achter het stuur nemen, maar ook achter een machinegeweer die her en der op de voertuigen staan gemonteerd. Daarbij rijdt de AI, die een bijzonder realistische indruk maken achter het stuur.

Actie
In Halo 2 is de actie zéér intens, met zo nu en dan een achtergrond muziekje erdoorheen. Dat draagt allemaal bij aan de perfecte sfeer die Halo 2 soms uitstraalt. Maar er zijn ook momenten waar het doodstil was en ik het geluid ietwat aan de zwakke kant vond. De acteerprestaties zijn echter wél van de bovenste plank. Je hebt soms echt het gevoel dat je in een film meespeelt, zo intens!

Dit alles is toch wel erg positief maar Halo 2 kent absoluut zijn minpunten. Zo vond ik het nergens echt innovatief ten opzichte van Halo. De grote vernieuwingen bleven maar uit. Dit zal de diehards waarschijnlijk een worst wezen. Ondanks het feit dat Halo 2 redelijk lineair is was ik toch meerdere malen de weg volledig kwijt, hetgeen weer leidt tot onnodig veel heen-en-weer geloop. Ook ziet het er niet altijd even mooi uit. Soms was de Halo 2 sfeer daarmee deels weg. Ach ja, dit zijn allemaal wel hele kleine lichtpuntjes die de pret voor de meeste spelers zeker niet zullen drukken. Het is en blijft gewoon een geweldige console eerstepersoons-schietspel in de éénspelermodus.. Het hele spel is tevens ook in een coöperatieve mode speelbaar, waarbij een vriendje/vriendinnetje naast jou op de bank plaats kan nemen en je helpen met het voltooien van de missies.

Online
Eenmaal Halo 2 in de éénspelermode uitgespeeld kun je deelnemen aan online gevechten, mits je een Xbox live abonnement hebt. En hier komt de werkelijke kracht van Halo 2 pas naar boven! Het is zonder twijfel één van de leukste online games ook en er zijn genoeg spelers en spelomgevingen om je op uit te leven. Met een beetje vloeiende breedband verbinding is het allemaal perfect speelbaar waarbij je niet snel op uitgekeken zal zijn. De meeste online spelers zijn wel zeer goed geoefend, maar met een klein beetje oefening en doorzettingsvermogen zal je niet meer keer op keer worden afgeschoten, wat je vooral in het begin zult meemaken. Halo 2 is op dit moment toch wel de meest gespeelde game op Xbox Live en hoewel de online mode slechts een extraatje is bij de meeste games, is dat hier absoluut niet het geval.

Conclusie
De game waar zowat elke Xbox bezitter p zat te wachten is het wachten waard gebleken. De fenomenale beeldkwaliteit maken het een lust voor het oog en ook de Xbox Live mogelijkheid maakt dit spel zeer gewild. Halo 2 is niet echt vernieuwend, maar toch toch een aanrader voor elke zichzelf respecterende Xbox bezitter.

Gameplay: 9
Graphics: 9
Replay: 9
Nu online : 0 Members(s), 20 gast(en) :

Stealth rapport van Game