Reviews > Mario VS Donkey Kong [GBA]
Mario VS Donkey Kong review
Auteur : Lauran Beers / Date : 06-05-2005 12:37
Bekijk / geef commentaar : (0)
Average members rating : 0

Ten tijde van de NES en GameBoy was dit een puike platform game, houden Mario en Donkey Kong nog stand in anno 2004?

Jazeker, en dit duo levert een fantastische game op, misschien wat te makkelijk voor de Hardcore gamer, maar duidelijk is dat deze titel meer voor de Casual gamer in elkaar geknutseld is. Mario kent meer moves dan ooit en de graphics zijn minstens net zo goed als de gameplay, een echte aanrader!

Gameplay
De gameplay staat sowieso altijd als een huis als het om een Mario game gaat. Voor degene die het orgineel niet hebben gespeeld (schaam je) zal ik een korte uitleg geven van wat de bedoeling is. Donkey Kong is de ''bad guy'' bij deze game en staat bovenop een platform de boel te terroriseren. De bedoeling is dat jij bij die aap komt om hem een paar flinke stoten te verkopen, maar de aap maakt het je niet makkelijk en heeft allerlei monsters en andere puzzels achtergelaten die zeker niet onaardig zijn. De bedoeling is zo dat je je door de levels moet manouvreren om bij je doel aan te komen, daarbij kun je gebruik maken van Mario's acrobatische moves om langs de hindernissen te komen!

Circus
En al is Mario nog zo oud, hij kan nog steeds circusmoves uithalen waar Adriaan (je weet toch, die van Bassie) nog wat van zou kunnen leren, Mario kan op zijn handen staan, driedubbele salto's maken en walljumpen als geen ander en al snel zal het niet moeilijk zijn voor de geoefende speler om al deze puike moves onder de knie te krijgen. Erg moeilijk is het ook niet echt in het begin, maar in de latere levels word je brein goed op de proef gesteld door de goed uitgewerkte puzzels.

Top Notch
De graphics zijn echt om je vingers bij af te likken, top notch, kan niet beter. Het lijkt overtuigend 3D en zou eerder aan een rauwe Playstation titel denken dan aan een SNES game. Verwonderlijk hoe Nintendo een 2D platform game met zulke mooie graphics heeft kunnen verwerkelijken. Voor liefhebbers van beeldkwaliteit dus geen gebrek aan dit soort vindingrijke trucjes!
Deze puike game heeft het hele GBA Gamen voor mij toch wat veranderd, de levensduur is bijna oneindig en alles is in orde. Misschien had Nintendo deze game wel wat moeilijker kunnen maken, maar omdat men in deze tijd van Computergames zich vooral richt op de casualgamer zal ik daar niet over gaan zeiken. Zeker een goede game, in alle opzichten!

Graphics: 9
Gameplay: 9
Replay: 9
Nu online : 0 Members(s), 26 gast(en) :

Stealth rapport van Game