Reviews > Outlaw Golf 2 [PS2]
genre: sports(golf) || uitgever: Take Two || ontwikkelaar: Hypnotix || speelbaar: online/offline|| Reeds verkrijgbaar
Auteur : slimdavy / Date : 06-05-2005 12:39
Bekijk / geef commentaar : (0)
Average members rating : 0
Golf,als je dit woordje leest denk je meteen aan de saaie sport voor rijke mensen. De bekendste game die golf zo realistisch mogelijk wil benaderen is Tiger Woods PGA Tour van Electronic Arts. De 2005 versie was meer van hetzelfde maar wel de absolute top in het genre. Maar vergeet al die realistische spelelementen. Dit is Outlaw Golf 2. Je speelt golf met de meest gekke personages die hun ding doen op de golfterreinen. En laat ik maar niet vergeten dat Outlaw Golf 2 voor 20€ in de winkel ligt. Meestal is een nieuwe game met een budgetprijs echte bagger. Of Outlaw Golf 2 bagger is kom je snel te weten.

Eerste Indruk
De eerste keer dat je op de golfbaan komt zie je meteen dat Outlaw Golf een erg kleurrijk spelletje is. Hiermee bedoel ik niet kinderachtig want het kan allemaal best pittig zijn. Nee ik bedoel gewoon een kleurrijk spelletje met gekke personages met oog voor een goede speelbaarheid.
Ik zei tussendoor al dat het best pittig kan zijn, dit komt vooral door het feit dat je in het begin nog niet met de allerbeste spelers het spelletje golf kan spelen. Je krijgt het te verduren en tegenspelers geven grappige opmerkingen. Maar na een tijdje spelen gaan die wel snel vervelen en is het allemaal wat herhalend. Deze kritiek is ook van toepassing op het commentaar. Het is veel te snel herhalend en eerder vervelend...

Tour mode
Het gaat natuurlijk om de sport zelf. Je start met een personage zonder kwaliteiten. Je zal heel wat uurtjes moeten doorbrengen in de "Tour Mode". Daar speel je vele wedstrijden waarin je verschillende materialen,outfits en uitdagingen kan vrijspelen. Je moet die uitdagingen behalen om de eigenschappen te verbeteren. Sommige delen van de tour mode moet je verplicht met andere personages spelen. Dit zorgt voor de nodige afwisseling en zo worden meteen alle personages verbeterd.

Besturing
Ondanks dat de ontwikkelaar eigelijk wil lachen met het spelletje golf heeft Hypnotix toch een goed uitgewerkt spelletje neergezet.
De besturing is vrij simpel en toegankelijk gehouden. Het is te vergelijken met spellen als Tiger Woods maar dan met een paar kleine aanpassingen zo zijn er verschillende hulpmiddelen die je al dan niet wil gebruiken. Zo kan je één keer per hole gebruikmaken van een ghost ball. Hiermee kan je bekijken waar je bal zal belanden. Al bij al heeft Outlaw Golf 2 een prettige toegankelijke besturing waarmee je zo aan de slag kunt. Een goede toegankelijke besturing wil niet zeggen dat het allemaal te gemakkelijk is. Integendeel vooral later in het spel is er behoorlijk wat uitdaging. De soms onhandige camera kan daar ook wel is voor zorgen en ook de laadtijden zijn iets te lang maar is niet storend voor de speelbaarheid.

Zelfbeheersing
Goed gevonden is de zelfbeheersingmeter (composure). Speel je goed dan kun je extra hard uithalen. Maar wanneer je niet zo goed gaat loopt deze meter op en raakt je personage gefrustreerd. Dit zorgt voor grappige situaties want je kan je caddy een flinke klap verkopen. En als dat nog niet helpt dan ga je toch gewoon de toeschouwers even omver rijden met je golfcart. Een grappige toevoeging. Zo is Outlaw Golf 2 toch een aardig spelletje en ook visueel valt dit spel erg goed mee. Zo zijn de gekke personages heel goed geanimeerd. En zien de vreemde golfbanen er ook goed uit vol vreemde elementen zoals vulkanen,tempels,kastelen.

Online
Outlaw Golf 2 heeft ook een goed uitgewerkte onlinemode. Ikzelf heb de PS2 versie getest maar ook de Xbox versie heeft een onlinemode. Goed nieuws voor de golffans dus die teleurgesteld waren na het schrappen van de onlinemode in de Europese versie van Tiger Woods. Online kan je met vier spelers tegelijk spelen in verschillende spelmodes. Er is zelfs een optie om met vier tesamen te slaan waardoor je niet steeds moet wachten. De onlinemode is net zoals de rest van het spel best aardig.

Conclusie
Outlaw Golf 2 is een aardig golfspelletje met een arcadesausje erover dat heel veel te bieden heeft voor een lage verkoopprijs van 20 euro. Veel opties, goede moeilijkheidsgraad,besturing en speelbaarheid en ook nog een goed werkende onlinemode maken van dit spel een aardige titel.

Gameplay:7
Graphics: 7
Replay: 7
Nu online : 0 Members(s), 14 gast(en) :

Stealth rapport van Game