Previews > Battlefield 2 [PC]
Battlefield 2 Preview [PC]
Auteur : Lauran Beers / Date : 06-05-2005 09:40
Bekijk / geef commentaar : (0)
Average members rating : 7.00

Preview: Battlefield 2, PC, Tactical Online First Person Shooter

In de tijd waarin de online games groeien in populariteit komt EA met hun Battlefield serie weer eens om de hoek kijken om te laten zien hoe het nou echt moet. Battlefield 1942 was goed, Joint Operations was beter, maar Battlefield 2 zal tot aan de releasedate op mijn verlanglijstje op nummer 1 blijven staan.

EA Games hoeft deze Battlefield natuurlijk helemaal niet goed te maken, de game verkoopt ook wel zonder dat het een goede game is omdat natuurlijk niet iedereen een Gamemagazine of Gamessite bekijkt en Battlefield 2 zal kopen vanwege ''het vette hoesje'' of een marketingscampagne of vanwege de vorige delen. Maar natuurlijk wil EA niet zomaar een franchise het ravijn in donderen dus zullen we volgens EA een game krijgen die Joint Operations op elk punt zal gaan verslaan. Maar Capcom zij ook dat Devil May Cry 2 vet werd, en Midway zij ook dat Mortal Kombat Advance vet werd, moeten we dit nou met een korreltje zout nemen of niet?

Echt
Nee, naar mijn mening niet aangezien deze game echt de potentie en uitstraling heeft om te worden wat het beloofd. De game gooit het helemaal om en laat zien dat Half-Life 2 nog niet alle power heeft laten zien en komt dus met een engine waarvan de eerste beelden ons stijf achterover laten staan. Dit kon zo rechtstreeks op CNN.com vandaan komen. Soldaten bewegen levensecht en komen zeer realistisch in beeld, het eerste waar ik aan moest denken was de oorlog in Irak. In oosterse verlaten steden vechten 2 partijen om de overwinning. Die stad ziet er zo overtuigend echt uit, het is gewoon beangstigend.

Damn
En damn, wat lijkt de gameplay vet te worden, zo simpel maar toch uiterst doeltreffend. Kijk naar een vijandelijk voertuig druk op Q en je roept: Enemy vehichle spotted. Dit maakt de game makkelijker, ook de interface is op de schop gegaan en is ook versimpeld. Maar teamwork lijkt essentieel te gaan worden in deze game aangezien mij duidelijk werd na uitvoerig de game bekeken te hebben. Je kan je werkelijk overal schuil houden in de stad en eerlijk gezegd kan ik echt niet wachten om me te verschansen met online teammaten in een leeg flatgebouw om vanuit de kapotgeschoten ramen de vijand te belagen. Belagen zal overigens goed uit de mouw komen aangezien er een zeer breed scala aan wapentuig beschikbaar zal zijn, meer dan in Joint Opertations in ieder geval, waarbij je uit soorten Ammo kan kiezen en soorten nades. Draag je meer bij je, dan kan je minder snel lopen, draag je weinig bij je, dan kan je je snel verplaatsen.

Rankings
Wat ook zeker niet mis is is het feit dat je op een soort van wereldwijde ranglijst word bijgehouden, waardoor iedereen kan zien wie bijvoorbeeld de beste Medic is, of de beste Heavy Gunner is, en geloof me, dat wil je zijn! Hierdoor steekt EA Games een helpende hand uit naar clans zodat die zo kunnen kijken welk lid ze kunnen gebruiken. Bovendien heeft EA plechtig beloofd servers zelf te hosten voor meer dan 120 Man. Joint Ops had servers voor 150 man dus als ze daar over heen gaan, dan mogen we nu alvast gaan sparen voor een nieuwe PC.

            
Nu online : 0 Members(s), 8 gast(en) :

Stealth rapport van Game