Reviews > Far Cry Instincts
Far Cry Instincts review (xbox)
Auteur : Nick Naethuijs / Date : 19-05-2006 20:04
Bekijk / geef commentaar : (0)
Average members rating : 9.00
Far Cry Instincs is een vervolg van de spectaculaire pc game (3 x raden)
Far Cry. Het was een directe hit en iedereen die de game zag wou hem hebben (waaronder ik, alleen balen dat m’n pc hem niet aankon). De game was gewoonweg geweldig vanwege zijn grote en vooral uitgebreide levels die er ook nog eens verschrikkelijk mooi uitzagen. de vernieuwende gameplay sprak iedereen aan. Ook de levels waren eens een keertje anders dan alleen de stedelijke gebieden waarin de games zich meestal afspelen. Maak je borst maar nat voor deze ongelooflijk mooie game! En net als je dacht dat de games op de xbox niet meer mooier konen, nou, dan heb je het toch flink mis!


Groot, groter, grootst (zucht).
Iedereen die Far Cry op de pc wel eens flink onder handen heeft genomen weet vast wel dat de levels absurd groot en mooi zijn. De meeste levels waar de game zich in afspeelt zijn uitgestrekte jungles en oerwouden. Zo ver het oog reikt zie je een eiland met mooie, heldere groenen bossen die tot in het kleinste detail zijn nagemaakt. In de xbox versie gaan ze zelfs nog een stapje verder. Ze hebben de game grafisch weer flink onder handen genomen resulterende in een van de mooiste xbox games ooit. Echt alles wordt uit de xbox geperst om deze game vloeiend te laten lopen.

Ook zijn bijna alle levels uitgerust met voertuigen zoals hummer, waterscooters, hanggliders en boten. Deze kun je allemaal een voor een besturen en ze voelen echt uiterst realistisch uit. het is ook erg leuk om met deze voertuigen te rijden en te schieten tegelijk. Gewoon weg geweldig! Bravo!

Verhaal
Het verhaal is eigenlijk erg simpel. Je bent (volgens mij) op vakantie en ligt lekker te luieren in een boot tot je opeen wordt wakker geschud door helikopters die je vanuit (waar anders) de lucht bestoken. Allemaal proberen ze je een tocht gaatje bij te brengen maar het lukt ze niet (tenminste als je een beetje kunt gamen). Je vecht voor je leven terwijl je jezelf waant door de dichte jungle waarbij je georganiseerde en getrainde vijanden moet afmaken, het liefst zo stilletjes mogelijk om de andere vijanden niet wakker te schudden (tja, als je op vakantie bent hoort luieren erbij hè?).
Op een gegeven moment besef je dat de vrouw die bij je was vermist is. Je wilt niet dat haar iets overkomt en je probeert haar te redden.

Op een gegeven moment als je iets verder in de game bent wordt je als het ware gevangen genomen en krijg je een middel toegediend waardoor je buiten natuurlijke krachten krijgt. Jij denkt ‘’Damn, thats handy’’ en je gaat weer verder op jacht met je super krachten. Iedereen die je tegenkomt kun je een zo’n gruwelijk harde stoot verkopen dat ze pardoes naar de hemel toevliegen, alsof ze al weten dat ze de pijp uit gaan… ook kun je iedereen aan stukken rijten met je monsterlijke klauwen.

Ook kun je nu enorme sprongen over ravijnen en andere obstakels maken. Dit is verdomd handig omdat je nu je vijanden van (ja echt!) bovenaf kunt bespringen en ze zo een aantal sneetje kunt toebrengen. Je hebt nu ook de optie om je vijanden letterlijk te ruiken. Vooral in het donker is dit handig omdat hun geur wordt weergeven in een oranje waas waardoor je je vijanden gemakkelijk kunt vinden. Ook kun je nu ook erg snel rennen en zwemmen. Dit js handig voor als je weinig tijd hebt en snel door het level heen wilt jagen.

De map Editor
Dit vind ik nou het allerleukste aan Far Cry Instincts. Je kunt nu zelf een enorme multyplayer map naar jouw eigen smaak maken! Wil je een groot eiland alleen maar met bomen, dan kun je dat gewoon binnen 10 minuutjes maken. Wil je een map met militaire gebouwen en waanzinnig veel geweren, geen probleem. Alles is mogelijk, zelfs bergen van meer dan 500 meter kun je met een knop (wel lang inhouden natuurlijk) op elk tijdstip maken waar je ook maar wilt! Je kunt alles plaatsen waar je het maar wilt en zo waanzinnig veel mappen kunt maken voor online multyplayer pret.
Gewoon selecteren publiceren op live en je map kan online worden bespeeld. Dit geeft ook een nooit te vergeten multyplayer ervaring op omdat de hoeveelheid mappen eindeloos veel zijn! Als je wilt kun je elke dag een nieuwe map proberen en dat wel 10 jaar lang! Als je daar niet warm van draait dan weet ik het ook niet meer…

Conclusie
Far Cry instincts voor de xbox is een van de beste xbox games ooit gemaakt! Een singleplayer campagne met monsterlijk goede gameplay, en een multyplayer waanzin van een jewelste! Dus met andere woorden, laat er snel een opvolger komen! We willen meer (en die is er al, Far Cry Inticts Predetor en Evolution).

Graphics: 9.8
Gameplay: 8.2
Geluid: 7.9
Multyplayer: 10+
Replay: 8.1
Nu online : 0 Members(s), 30 gast(en) :

Stealth rapport van Game