Reviews > Alida [PC]
Alida review
Auteur : Kevin Topelen / Date : 06-05-2005 12:26
Bekijk / geef commentaar : (0)
Average members rating : 0
Ik zag Alida aan voor een mooi spel maar ik heb me er in vergist. Toen ik hem had, had ik hem direct geïnstalleerd en hij deed het direct. Ik startte het spel op en ik dacht wat voor spel heb ik nu van Lauran gekregen. Het zag er mooi uit maar toen…

Gameplay
Alida speelt zich af in het verleden. Je krijgt in het begin te horen in het engels wat je moet doen. Je begint in het spel als een kerel die niet ziet. Je moet dan met de muis op de weg klikken waar je heen wilt. Het spel is een adventure game. Alida is een spel dat op elk vlak is blijven hangen in het verleden. Visueel kan het spel net meekomen, het verhaal is erg slap, de puzzels saai en de techniek achter het spel erg matig. Maar daar zal je zelf vast en zeker ook wel achter komen. Eigenlijk is puzzelen het enige dat je het hele spel doet. De puzzels zijn zeker niet makkelijk, en kunnen je heel wat tijd kosten voordat je hebt begrepen wat je precies moet doen. Heb je eenmaal een puzzel weten op te lossen, dan krijg je voor al deze moeite vrijwel niets terug. Het verhaal is ook gewoon super saai het is eigenlijk ook helemaal geen verhaal er zit gewoon helemaal geen verhaal in. Het spel is aardig groot alleen het is een super saai spel maar ja dat is mijn mening ( sorry ). Ik vind het zonde dat ze er zoveel tijd hebben ingestopt voor een spel van niks het is gewoon allemaal voor niks geweest.

Graphics
Het beeld is het enige wat goed en mooi is aan het spel. Het lijkt allemaal wel echt. Alleen jammer dat het spel zelf zo saai is. Als je in het spel langs een muur loopt is het gewoon nét echt, alleen zit er geen spanning in, dat komt door het spel. Er zitten gelukkig geen haperingen in dat valt allemaal wel weer mee maar dat is ook het enige wat goed is aan het spel. Verder is het beeld goed maar het is zonde van het spel.

Sounds
Het geluid is een beetje saai maar het past wel bij het spel. Het is een soort meelopend geluid, dat houd in dat als je loopt het een beetje ééntonig klinkt. Maar als er iets gebeurt, een vreemde actie bijvoorbeeld, dan springt de muziek om. Echter, dit kan de slechte gameplay niet compenseren.

Conclusie
Het is zonde dat ze er zoveel tijd hebben ingestoken want het is voor niks geweest, het is slechts een zeer saai spel. Jammer, had namelijk veel meer in kunnen zitten.


Gameplay: 2
Graphics: 4
Sounds: 3
Nu online : 0 Members(s), 16 gast(en) :

Stealth rapport van Game