Reviews > Far Cry Instincts Predator [xbox 360]
Far Cry: IP
Auteur : Nick Naethuijs / Date : 07-06-2006 12:36
Bekijk / geef commentaar : (2)
Average members rating : 8.00
Tegenwoordig hebben we honderden soorten shooters al voor ons neus geschoteld gekregen. Sommige waren regelrechte toppers en andere waren weer bestemd voor de budget bak. Far Cry hoort tot het eerste. Met zijn veelzijdige en lekkere gameplay gecombineerd met erg mooie plaatjes is dit een game waarvan bijna iedereen wel wat afweet (tenzij je een aantal jaar in een grot hebt doorgebracht). Hij maakte zijn debuut op de pc waar hij met open armen werd ontvangen. Omdat dit zon kassucces was wouden de makers natuurlijk verder gaan, en wat doe je dan om dit te doen? Juist, je plaatst de game over naar de xbox en pleurt een aantal geweldige game modi in met een super mooie map editor. Nou, alweer een succes dus. Maar nu willen ze weer verder gaan en hebben ze Far Cry ook op de xbox 360 zijn debuut laten maken, genaamd Far Cry Instincts Predator, een hele mond vol. Maar de glans is er nu toch wel een beetje vanaf, behalve het water dan want die glanst als nooit tevoren! Lees snel verder!

Poort?
Als allereerste wil ik kwijt dat Far Cry Instincts Predator niet geheel een hele nieuwe game is. Hij is van de xbox naar de xbox 360 gepoort maar dan met een aantal nieuwtjes en extras erbij. Zo heb je nu de singleplayer campagne van Far Cry Instincts van de xbox en een nieuwe campagne exclusief voor de xbox 360. dat is dus al een goede reden om een game te kopen, vooral als je Instincts nog niet hebt gespeeld dan heb je aan twee campagnes wel eventjes genoeg denk ik zo. Want als je er niet als een gek doorheen raast dan ben je zo wel even rond de +-20 uur bezig om de game uit te spelen. Heb je Instincts voor de xbox al uitgespeeld dan blijven er ongeveer nog zo’n +-17 uur over om het spel uit te spelen. De campagnes zijn overigens wel heel erg goed en vermakelijk en er zit een sterk verhaal in, vooral de eerste campagne die we al hebben gezien bij Far Cry Instincts voor de xbox.

Ook zitten er nu wat nieuwe wapens bij zoals blaaspijpjes en molotovcocktails. Ook zitten er nu wat nieuwe voertuigen in, een aantal nieuwe multiplayer maps en wat nieuwe extraatjes in de map editor. Maar de grootste vernieuwing, of extra, is en blijft de nieuwe singleplayer campagne met een nieuw verhaal.

Waanzin!
Een van de sterkste punten van Far Cry Instincts Predator is zijn oer sterke multiplayer.
Je hebt verschillende game modi zoals predator, retrieval, en chaos en nog een paar andere. De actie is echt waanzinnig snel en intens. Met de voertuigen die je overal ziet rijden, varen, vliegen en de spelers die maar door elkaar heen rennen om de vijand te vinden is echt retecool, dit is dan ook een van de opties die het spel de moeite waard is om te kopen.
Dit wordt nog eens verbeterd door de waanzinnige map editor! Met dit speeltje kun je alle soorten mappen maken die je maar wilt. Van grote uitgestrekte jungles tot en met drassige moerassen waar je amper iets kunt zien. Verzin het maar, niets is te gek.

De map editor is ook nog eens super uitgebreid. Je kunt je eigen terrein maken zoals, gras kliffen en zand. Ook kun je randjes verzachten, je grond hoger maken of juist lager. Je kunt ook grotten maken, hele bergen, schitterende meertjes met waterscooters en zelfs ziplines waar je lang af kunt glijden.
De mappen zijn overigens ook nog erg groot en leveren veel speelplezier. Je hebt er veel opties en voorwerpen die je in je mappen kunt verwerken zoals kisten, doosjes, tonnen, vaten, kapotte tanks, barakken, tenten, hele oerwouden, bosjes, struiken, wapens, voertuigen en noem het maar op.
En wat betreft de voertuigen, in Far Cry Instincts kon je er geloof ik maar 6 neerzetten, nu bijna het driedubbele! Stel je eens voor dat je al deze voertuigen ziet rondscheuren met gamers erin die elkaar allemaal liggen te bestoken, leuk plaatje of niet?

Want ook al vind je de standaard maps niks aan, je kunt er ook nog altijd eentje zelf naar je eigen smaak maken.

Het water loopt je in de mond!
Grafisch is Far Cry Instincts Predator niet erg veel vooruit gegaan. Het is allemaal nog een beetje xbox kwaliteit met wat extraatjes om het interessanter te laten ogen. Zo heb je nu ietwat verbeterde lichteffecten, wat scherper beeld en mooiere textures. Ook de personages zien er xbox uit. Ze hebber dan ook erg weinig moeite gedaan om de game mooier te maken. Het enige wat er echt uitknalt is het water. Dit oogt echte mega realistisch en als je ernaar kijkt dan loopt het water je in de mond. Van kleine golfjes tot ruige woeste schuimkoppen die beuken tegen de kliffen, het is gewoon heel erg mooi. Maar voor de rest is het eigenlijk gewone xbox kwaliteit met een kleine upgrade. Want ook al zijn de textures verbeterd het ziet er nog steeds als xbox kwaliteit uit en de rest ook. Ook de lichteffecten hadden vele malen beter gekund en de planten en vegetatie een stuk gedetailleerder en mooier.
Jammer, want ik had er echt meer van verwacht! Vooral die hype over de graphics zorgt voor een diepe domper…

Conclusie
Far Cry Instincts Predator is geen slechte game, maar ook geen game waarvan je denkt die wint een Oscar. Omdat het een soort poort is kun je weten dat er niet veel nieuws onder de zon is en het allemaal een beetje van hetzelfde blijft. De graphics zijn zeker niet next-gen waard maar zien er ook niet slecht uit. De multiplayer daarentegen is echt super goed die wordt versterkt door de map editor die ook nog eens de speelduur dramatisch omhoog schroeft. De singleplayer is weliswaar voor de helft maar nieuw maar levert weer een leuk avontuur!

Graphics: 71%
Gameplay: 80%
Geluid: 72%
Speelduur: 79%
Replay: 82%

384/500

Conclusie: redelijk/goed
Nu online : 0 Members(s), 30 gast(en) :

Stealth rapport van Game