Reviews > Burnout 3 [PS2,XBX]
Burnout 3 Review
Auteur : Lauran Beers / Date : 06-05-2005 12:29
Bekijk / geef commentaar : (0)
Average members rating : 0

Review: Burnout3, Platform:Playstation 2-Xbox, Genre: Arcade racer

In de tijd waarin Arcade racers schaars zijn komt Burnout weer eens om de hoek kijken om het spreekwoordelijke ''roet in het eten te gooien''. Burnout (1) was zeker orgineel in alle opzichten, Burnout2 probeerde nogmaals de verkoopcijfers om hoog te krikken, en nu gaat Burnout3 het ''inkoppertje'' maken. Laten we vooral niet kijken naar het realisme, want dat is allesbehalve te vinden in deze game. Maar laten we kijken waar Burnout3 op uitblinkt, op de adrenaline, de spannning, de Rush!

Het is de spanning en crashes die bij Burnout3 de dienst uitmaken. En bij dit deel komt men aardig dicht bij perfectionisme van deze uitdagende racegame. De scheurijzers maken vonken zo lang als staaldraden en autowrakken vliegen werkelijk alle kanten op. Autoliefhebbers moeten ver weg blijven van deze game aangezien de scherp uitziende racebolides al na 1 minuut rijp voor het autokerkhof zijn. Hou je van Colin McRae en geef je veel om realisme, dan is dit duidelijk niet jouw ding. Vond je Need for Speed helemaal te gek alleen is het nog niet extreem genoeg, dan is dit wat je in huis moet halen!

Wrak
Al na twee minuten racen heb je het door, Burnout3 is moeilijk. Echt moeilijk, tegenstanders doen geen moeite om jou voorbij te rijden en het gevoel van snelheid is er ook nog niet echt. Het is dan ook zaak om meteen al in het begin een tegenstander te rammen zodat je je ''boostmeter'' kunt vullen. Inderdaad, misdaad loont in deze game. Laat je tegenstander op spectucalaire wijze chrashen en je ziet in stijlvol slowmotion terug hoe jou tegenstander met veel bombarie in de lucht word gelanceert, inclusief afbrekende spoilers en rondvliegende bumpers. Hierna volgt een indrukwekkende explosie gevolgd door het ''Wow'' gevoel. Je boostmeter is in 1 keer helemaal vol en zelfs verlengd! Door deze zogenaamde ''Takedowns'' uit te halen kan je snelheid opbouwen en proberen vast te houden. Andere manieren om je boostmeter te vullen zijn bijvoorbeeld het rakelings langs andere weggebruikers scheren, jezelf in de lucht lanceren of driften. Ook is het mogelijk natuurlijk om dubbele takedowns uit te voeren, al vereist dit wel een goed concentratievermogen.

Blur
En concentratievermogen is er nodig kan ik je verzekeren aangezien er weinig is om op te letten qua beeld als je Burnout3 bekijkt. Met een onwaarschijnlijk hoge snelheid raas je zo hard over het wegdek dat alles in een waas veranderd, het zogenaamde ''Blur'' effect (wat overigens ook al in Need for Speed Underground zat) word hier verder uitgediept dan ooit. En dan is het zaak om scherp te blijven en goed op andere weggebruikers te letten. De ruim 70 wagens die vrij te spelen zijn zijn zeer glad vormgegeven en ook de verschillende tracks zijn zeker ook een genot om door te racen. Alleen het water ziet er ronduit lelijk uit alleen daar let je gewoon niet op tijdens het racen, bovendien moet je ergens op inleveren. De chrashes daarintegen zijn zo spectucalair en onwerkelijk dat dit zeker de grootste aantrekkingskracht is van de game.

Burnout World Tour
In de singleplayer ga je op de Burnout World Tour. Dit houd in dat je op verschillende plaatsen in de wereld missies moet afleggen. Hierbij krijg je verschillende bolides tot je beschikking die je ook kan vrijspelen zoals een Brandweerwagen of een Formule 1 wagen. Voor de rest bestaat de singleplayer uit verschillende modes waaronder, Race, Tijdrit, Wegmisbruik en Crash. De laatste 2 zijn unieke modes die je zeker als alternatief kunt gebruiken. Wegmisbruik laat je zoveel mogelijk Takedowns uithalen in een bepaalde tijd terwijl je in Crash zoveel mogelijk chaos moet scheppen in het verkeer om daarna voor tonnen schade aan te richten.

Online!
Burnout3 is niet alleen me maximaal 2 personen te spelen in multiplayer mode, maar is ook nog eens volledig online! De volgende modes maken daar de dienst uit, Team Plet Werk, Dubbelslag en Chrash Party. En eigenlijk draait het allemaal om zoveel mogelijk schade veroorzaken, dit kan je in teams van 2 doen of iedereen afzonderlijk. In totaal kunnen 8 mensen meedoen aan een online game en er kan uiteraard gecommuniceerd worden met je headset. Wat ook zeker niet misstaat is dat er word bijgehouden wie de beste Burnout3 spelers ter wereld zijn. Dit word op een wereldranglijst bijgehouden en het is zeker verslavend om zo hoog mogelijk op deze lijst te komen. Ook worden de punten die je behaald in de multiplayer modes ook opgeteld bij je singleplayer ervaringen. Hierdoor is Burnout3 online erg toegankelijk en vriendelijk van opzet.

Conclusie
Burnout3 laat je met zwetende handen aan je controller vastplakken en laat je pas los als het je teveel word. De rush waarin je volledig word opgezogen is ongelofelijk verslavend en volledig geschikt voor als je s' avonds laat met een paar vrienden nog wat wil spelen. De keiharde actie en stijlvolle crashes zorgen ervoor dat je de single player nog lang zal blijven spelen. Als je dit allemaal teveel word kan je nog even online gaan zoeken naar een paar races om je status omhoog te brengen op de wereldranglijst. Hierdoor blijft Burnout3 lekker verslavend en zal je het zeker nog lang bijblijven. Ik ben in ieder geval nog wel een tijdje zoet met deze volwaardige game!

Gameplay: 9,3
Replay: 9,1
Graphics: 9,1
Nu online : 0 Members(s), 26 gast(en) :

Stealth rapport van Game