Specials > De beste game console ooit
Beste Console
Auteur : Nick Naethuijs / Date : 15-06-2006 11:23
Bekijk / geef commentaar : (0)
Average members rating : 8.50
Op welke console of apparaat kun je de ultieme gaming ervaring opdoen? Dat is de vraag die ik mezelf heb gesteld en ik wil daar achter komen! Ik heb eventjes rondgevraagd naar de meningen van gamers en welke antwoorden zei mij gaven verraste me, maar ook toch weer niet. Beetje raar dat ik het zo zeg maar het is wel zo. Zo vroeg ik waar spelen jullie het liefst op: PC, xbox, xbox 360, Nintendo gamecube, Playstation of Playstation 2? En wat zeiden de meeste? Ja hoor, geen een van wat ik net heb opgenoemd, maar wat dan wel?

Die kwam hard aan!
Als aller eerste wil ik het eventjes over de pc hebben. Dit is voor vele (maar niet de meeste) hét ultieme game apparaat. Omdat de meeste mensen wel een PC in huis hebben is het ook wel een beetje logisch dat er wat games op staan.
Een PC heeft meerdere voordelen. Ten eerste hoef je niet eerst een console aan te schaffen wil je er games op spelen. Ten tweede heb je meestal al internet en hoef je niet nog eens bijvoorbeeld €64,- per jaar te betalen net zoals bij xbox Live! Ten derde is de besturing van een PC naar mijn mening nog altijd het fijnst. En ten vierde de games voor een PC zijn vaak goedkoper dan games voor een console.
Je ziet dus dat een PC flink wat voordelen heeft tegenover een game console, maar wacht eens even, de PC heeft ook flink wat nadelen!
Ten eerste kun je honderden euro’s gaan besteden aan je PC wil je de nieuwste games vloeiend laten lopen. Ten tweede moet je de games eerst installeren (en niet iedereen weet hoe dat moet). Ten derde wil niet elke ouder dat de PC wordt volgestopt met games omdat ie er eigenlijk niet voor is gemaakt (op uitzonderingen na). En ten vierde, vaak koop je games en blijkt dat je dit of dat weer niet (goed) genoeg hebt.
Een PC heeft dus redelijk wat voordelen maar ook een aantal flinke nadelen. Maar voor casual gamers is de PC nog steeds de ultieme game machine voor je (wat anders) games.

Nu even over de consoles, de echte game machines die er ook voor zijn gemaakt. We hebben het nu even niet specifiek over een console, maar alles bij elkaar zoals de xbox, Playstation, Nintendo Gamecube enzovoorts.
Hier eventjes de voordelen van een console op een rijtje.
Ten eerste hoef je maar een keer een console te kopen en alle games die er voor zijn gemaakt doen het ook. Ten tweede heb je niet het gezeur dat je console volzit omdat de games niet hoeven te worden geïnstalleerd. Ten derde hoef je geen nerd te zijn om de games te kunnen spelen, gewoon disk erin en gamen maar. En ten vierde is de console van jouw! En mag je ermee doen wat je wilt (neem ik aan).
Genoeg voordelen dus, maar nu eventjes ook de nadelen even bespreken.
Ten eerste kan een console erg duur zijn, kijk maar naar de xbox 360. Ten tweede zijn de games verschrikkelijk duur, wel €60,-! Ten derde zit er een limiet aan de consoles, het houd een keertje op met de graphics. En ten vierde heeft de console een minder fijne besturing voor bijvoorbeeld shooters.

Allebei de game platformen hebben zo hun voordelen en nadelen, maar geen eentje steekt er met de kop bovenuit.

Dat had ik niet verwacht, of toch wel?
Maar hoe komen we er dan achter wat dé ultieme game machine is? Nou, door gewoon even rond te vragen. En zoals ik al zei is de uitkomst zeer verrassend.
Het eerste antwoord dat ik kreeg te horen was van mijn stiefbroertje die verstokt gamer is, en dat was de Playstation 2 (het zal ook eens niet). Niet zo verrassend dus. Het tweede antwoord was van een jongere vriend van mij, al iets verrassender, een Nintendo Gamecube. Het derde antwoord was weer een Playstation 2. Maar bijna alle andere antwoorden die ernaar kwamen waren de Nintendo 64! Ja, je hoort het goed, de Nintendo 64! 6 van mijn vrienden vonden dit de leukste console, 13 andere die ik willekeurig op MSN heb gevraagd zeiden ook de Nintendo 64. Mn overbuurmeisje, 3 uit mijn klas… Bijna iedereen koos voor de Nintendo 64 terwijl ze allemaal ook wel een PC, Playstation of xbox in huis hebben.

En ook al is vandaag de toekomst, en hebben we een flinke hand vol aan consoles die super lekkere beelden op je scherm kunnen toveren, de ouderwetse Nintendo 64 blijft de favoriet, vooral onder de wat oudere gamers onder ons. Met games zoals Super Mario 64, de Power Rangers, Star Fox, The Legend of Zelda, Mario Kart 64, stuk voor stuk toppers die bij veel gamers nooit uit hun harten zullen verdwijnen.
Maar hoe kan het precies dat juist deze console zo populair is? Met zijn achterhaalde graphics en 2D beelden? Nou, ik denk vanwege de eenvoud. Kijk maar eens naar de game Super Mario 64! Gewoonweg perfect! Lekker proberen het level te halen al rondspringend en rennend. Het sloeg eigenlijk nergens op, levels met rupsbanden in de lucht, kwaadaardige schildpadden, paddestoelen die je groter maakte, allemaal larie bullshit, maar oh wat een lol kun je er mee beleven!

Zo zie je dus maar weer, de allermodernste technieken en games kunnen niet op tegen een simpel apparaat dat 2D beelden op je scherm tovert.
En wat vind ik de beste game machine? Nou, ik heb geen idee!
Nu online : 0 Members(s), 23 gast(en) :

Stealth rapport van Game