Previews > Brothers in Arms: Hells Highway
BIA: Hells Highway [Xbox 360]
Auteur : Nick Naethuijs / Date : 31-08-2006 18:47
Bekijk / geef commentaar : (0)
Average members rating : 0
We worden verwend, veel te veel verwend! Maar vinden wij dat wel erg? Vinden wij het wel erg dat er grootse dingen staan te gebeuren op het gebied qua games? Nee, ik in ieder geval niet, en ik denk de rest van jullie ook niet. Want er komen nu games uit waarvan je kaak pardoes op de grond klettert bij het zien van die schitterende graphics, en een van die games is de nieuwste, en enige echte Brothers in Arms Hells Highway. En ook al hebben we tot nu toe alleen maar wat beelden kunnen zien en nog niemand de game echt kunnen spelen, heb ik toch even mij best gedaan om een leuk artikel in elkaar te flansen met werkelijk alles wat er te weten valt over deze schitterende game.

Unreal

Gearbox software gaat nu grenzen verleggen in Hells Highway met de nieuwste grafische motor van Epic, de Unreal 3.0 Engine. Nu al gebruikt in vele games zoals Gears of War, Mass Effect, Too Human, Bioshock en nog een aantal games, gaat Brothers in Arms Hells Highway ook gebruik maken van deze Engine. Dit is misschien niet zo revolutionair meer omdat we er de laatste weken (maanden) mee overspoeld worden door informatie. Ook zeggen ze dat dit de meest intense, opwindende en dramatische game tot nu toe in de serie. En als je het mij vraagt, hadden ze best mogen zeggen, het beste en dramatische van alle shooters!

Nu weten we allemaal wel dat deze game er fantastisch uit gaat zien en dat weinig games eraan zullen kunnen tippen, is het toch nog even de moeite waard om je een kleine uitleg niet te besparen.

Zo zal deze gemodificeerde Unreal 3 Engine FaceFX bevatten. FaceFX is een technologie die ervoor zorgt dat je teammaten en zelfs de vijanden een uitgebreid arsenaal aan emoties kunnen laten zien. Boos, blijheid, woede, verdriet, onverschillig, het kan allemaal. Nu hebben we deze emoties wel eens eerder gezien in games zoals Half Life 2, maar Brothers in Arms Hells Highway zal de lat toch wat hoger leggen aangezien het er grafisch vele malen beter uitziet dan Half Life 2. Zo zullen de omgevingen ook helemaal aan flarden kunnen worden geschoten. Ik zal je even een voorbeeld geven. Zit je achter een klein houten schuurtje te schuilen en denk je dat je veilig bent en dat ze je niet kunnen raken zie je er opeens een aantal planken vanaf knallen en kogels die er aan de andere kan weer uitkomen! Blijf je dan daar zitten dan kun je alvast een schietgebedje doen omdat het schuurtje dan binnen no time helemaal aan flarden is geschoten. En dan nog een voorbeeldje. Sta je met je squad achter een huis een beetje de vijand te spioneren wordt de andere squad van je maat onder vuur genomen door een AA gun! Dat enorme gevaarte schiet dus een keer op het huis waar je maat achter staan en BOEM! De helt van het dak vliegt eraf en de enorme brokstukken ploffen met een doffe knal voor je voeten op de grond. Als dat niet cool is dan weet ik het ook niet meer!

Ook de dorpjes die in deze game voorkomen zijn werkelijk gruwelijk mooi! En het beste is nog wel, het speelt zich allemaal in Nederland af! Ja beste gamers, allemaal in Nederland omdat de game gebaseerd is op de grootste parachute sprong in de geschiedenis van de wereld! Het liep dan wel helemaal verkeerd af, maar goed, het is een goede setting om een game over te maken. En ze zeggen dat werkelijk alles is wat ze hebben nagemaakt historisch correct is, ook welke opdrachten ze kregen en wat er precies afspeelde. Maar het beste is nog wel hoe de omgevingen er uit zien. Echt zo mooi dat het moeilijk is te geloven. Zo zie je de typische rode Nederlandse huisjes en de kleine tuintjes met heggetjes overal opduiken. Zo zie je soms zelf het stof wat op de weg licht op waaien dat je echt het gevoel geeft dat je in een levende wereld aan het spelen bent.
En dan nog iets, op het begin (wat ik heb gezien op een flink filmpje dat werd geshowd op de Game Convention in Leipzig is dat er op het begin een enorme ontploffing plaatsvindt en dat je zelfs een stuk glas in je arm kunt krijgen dat er dan wordt uitgehaald door een van je squad members. Dit zag er werkelijk cool uit.

Ook is het squad gedeelte nog steeds net zo handig, zo niet beter als in de vorige delen. Gewoon een plek uitkiezen waar je wilt dat je squad naartoe gaat en ze doen het ook. Geen moeilijke knoppen combinaties of frustrerende besturing, nee, gewoon simpel en doeltreffend. Wat ook leuk is dat je niet zoals in Call of Duty 2 alleen maar aan het schieten bent en niet eens n keertje de vijand moet verrassen of aanvallen zonder aan te vallen, maar hier ook echt een soort stealth kunt gebruiken. Het is natuurlijk niet zoals de Splinter Cell games, maar als je niet schiet en je stem zachtjes houdt dan zullen de vijanden je niet altijd opmerken en kun je zelfs naar ze toe sluipen om ze vervolgens een flinke klap te geven. Dit gaat zelfs zover dat je soms zelfs vijanden bezig ziet vliegtuigen uit de lucht te knallen met een enorm AA flak gun, en dat ze alleen maar gefocused zijn op het bedienen van het kanon en dat jij zelfs op maar 5 meter afstand je squad bevelen kunt geven en kunt kijken wat ze aan het doen zijn zonder dat ze je opmerken! En als je het dan goed aanpakt dan kun je ze in een kaar allemaal uit schakelen door je hele team in een keer hun geweer te legen op die moffen! Bang, bast, poef, allemaal dood, en jij bent weer veilig, tenminste, dat denk je. Omdat jij en je hele squad nu enorm veel herrie hebben gemaakt hebben andere moffen jullie opgemerkt en komen ze met zn alle op jullie afstormen, en dan begin het echte gevecht pas. Kogels vliegen om je oren, kisten versplinteren, squad leden die zeggen dat ze moeten herladen, werkelijk, verschrikkelijk cool!

Ook het aandacht voor detail is werkelijk zo hoog, dat je gewoon kippenvel krijgt. En deze keer heb ik het niet over de graphics, maar over de omgevingen en wat er allemaal gebeurt. Zo zie je opeens een bommenwerper hoog in de lucht die opeens aan flarden wordt geschoten door een AA kanon en met een rotvaart naar beneden dondert en een doffe knal veroorzaakt. Ook zie je op een gegeven moment een scout ergens op het dak zitten. Deze zit met zijn verrekijker een beetje te gluren en niets te doen en vormt een makkelijk doelwit. Maar, om hem gewoon zomaar neer te knallen is niet slim, omdat er meerdere vijanden in de buurt zijn die je dan horen en je zonder na te denken zullen aanvallen.

En die scout, is dan ook meteen een soort van hint. Want in deze Brothers in Arms zie je geen sterretje over waar je heen moet. Nee, je weet wel wat je opdracht is, maar het wordt niet op een dienblad voor je neus geschoven. Zo zal de scout naar een bepaalde plek kijken. Deze plek is waarschijnlijk het gebied waar de AA kanonnen staan. En als je dan nog beter oplet zie je ook in de lucht ontploffende granaten die de kanonnen afschieten. Ook zie je een aantal soldaten een gewonde soldaat ergens naar toe brengen. Als je hun nu volgt en ze niet meteen een kogel door de kop jaagst zullen ze je precies naar de kanonnen leiden. Nu weet je dus ongeveer waar je heen moet en zul je waarschijnlijk niet snel vast komen te zitten. Leuke hints dus, en opletten is dus ook een must.

Wat ook mooi is gedaan is het zogenaamde First Person Acteur. Dit houdt in dat je ook met een echt lichaam het spel speelt, en niet zoals Call of Duty 2 alleen een paar handen hebt en een geweer. In Brothers in Arms Hells Highway heb je een torso, hoofd, armen, benen en natuurlijk al het andere wat een echte mens ook heeft. Hierdoor gaat het spelen wat realistischer en voelt het wat filmische aan, wat werkelijk echt cool is. Ook zie je je geweer echt naar links en rechts zwiepen als je beweegt, en niet alleen maar een statisch geweer hebt dat alleen kan bewegen als je ermee schiet. Ook dit is een Next Generation opties dat een game net dat beetje extra geeft en het ook nog eens net dat beetje realistischer maakt.

Zoals je hier dus hebt kunnen lezen is het een veelbelovende game dat veel van ons gamers zeker niet koud laat. De tactische sfeer, de super geweldige graphics en de authenticiteit is werkelijk zo goed weergeven dat ik nu al niet meer kan wachten tot de game uit is!
Nu online : 0 Members(s), 14 gast(en) :

Stealth rapport van Game