Reviews > Doom 3 [PC, XBX]
Doom 3 review
Auteur : Lauran Beers / Date : 06-05-2005 12:33
Bekijk / geef commentaar : (1)
Average members rating : 0
Het is 8 Augustus 2004, Ik stap mijn bed uit, loop half nog slapend naar mijn PC, pak de Doom 3 Cd's en... krijg nou wat, Doom3 blijkt niet compatible the zijn met Windows 98, nja, geeft niet, ik installeer Windows XP, en na ongeveer 4,5 uur ben ik klaar met het installeren van XP, en met Doom 3...

Ik kan me nog goed herrineren toen ik de eerste screens van Doom 3 op het net zag, ongeloofelijk, wat een scherpte net echt, ik liep met mijn handen in mijn haar en dacht na over hoe ik het geld voor elkaar zou kunnen krijgen om een monster pc aan te schaffen. Nou, gelukkig valt het allemaal reuze mee, en is het niet meer zo revolutionair als dat we toen zagen. Ja, de graphics zijn mooi, en op dit moment is er inderdaad geen spel dat mooiere graphics heeft als Doom 3. Maar we krijgen Half-Life 2 nog en die word toch echt heel wat mooier, en wat dacht je van F.E.A.R., Soldier of Fortune 3, Vampire Bloodlines... tja, veel mooier dan Far Cry is het nou ook weer niet dus...

Oldskool doom!
Doom 3 is eigenlijk helemaal niet zo revolutionair als we dachten, het is zelfs een beetje oldskool, niet dat er iets mis is met de gameplay, die staat als een huis, maar het is eigenlijk de manier waarop de gameplay verwerkt is, ik bedoel... we hebben het allemaal al eens eerder gezien in andere shooters. Eigenlijk is het gewoon bruut monsters neerhalen met een ruim arsenaal aan wapentuig, tijdens je quest door het Spacestation (waarover later meer) kom je ook nog enkele puzzels tegen, nou ja, puzzels... het zijn eigenlijk meer obstakels Je hoeft niet echt goed na te denken over hoe je Doom nou moet spelen, gewoon knallen met die hap, inplaats van keycards (van de vorige Dooms) zoek je nu PDA's, de doorgewinterde Fifa gamer zou dat ongelofelijk vinden maar dat is het gewoon niet.

UAC
Hoe het verhaal zit ga ik jullie niet verklappen, want dat is de grote verassing van het spel, het komt er gewoon op neer dat je gaat werken bij de Union Aerospace Corporation om een aantal moorden en verdwijningen te onderzoeken, door een paar misberekeningen in de UAC openen ze een portaal naar de hel en vervolgens baan je je weg door nauwe gangentjes om inderdaad, hoe verrasend demonen uit de weg te ruimen. Weg zijn de ruime levels van Doom1 & 2. Hallo, creepy horrorgangetjes Doom 3. Activision noemt Doom 3 een Horror Thriller Shooter, en dat is het ook zeker, je schrikt je je absoluut helemaal lam bij dit spel. Vooral op het einde in de hel (serieus!) is het een verschrikkelijk knap staaltje van Zenuwslopen.

Call of Doom
De gameplay van Doom 3 is niet briljant, de grafische pronken en de sfeer is geweldig! Sommigen noemen het de Call of Duty van de Horror Thriller Shooters (ook zo lineair). Je zit absoluut zwetend deze game te spelen, bovendien helpen de realistische graphics een hoop mee met de sfeer. Bijvoorbeeld in het beginlevel, waar de grafische pracht ervan afdruipt, neen, geen videofilmpjes, gewoon ingame filmpjes die er net zo realistisch uitzien als videofilmpjes, briljant gewoon. Ook in de latere levels (de hel, mooie setting) is de grafische pracht echt ongeloofelijk.

Conclusie...
Doom 3 is wat John Carmack wou dat het zou worden, de Doom die hij jaren geleden wou maken maar wat hij niet kon realiseren dankzij de techniek, vandaag de dag hebben we deze techniek, en kan het wel. Maar Doom 3 is zeker niet wat ik gehoopt had dat het zou zijn, een mooie shooter, maar het had zoveel mooier gekunt qua Gameplay. De game, zelfs de multiplayer, is veel te lineair en de puzzels komen ook maar wat flauwtjes om de hoek kijken. Voor liefhebbers van mooie graphics en sfeer raadt ik je dit spel aan, aan de screenshots te zien van Half-Life 2 word dat zeker een geduchte concurrent.

Graphics: 10
Gameplay: 8
Replay: 8
Nu online : 0 Members(s), 18 gast(en) :

Stealth rapport van Game